MOĆNA KORPORACIJA NA UDARU

SUMNJE U PRIJEVARE I KORUPCIJU: Otvorena istraga u jednoj od najmoćnijih aviokompanija!

Već se nekoliko mjeseci sumnja u nepravilnosti u poslovanju moćne avionske kompanije, a istražitelji su i pozvali sve potencijalne svjedoke da im se jave.

Britanski ured za prijevare otvorio je danas službenu istragu u Airbus Grupi zbog sumnji u prijevare, te davanje i primanje mita.

Istraga tajna

“Optužbe o korupciji povezuju se s angažiranim vanjskim konzultantima”, stoji u priopćenju iz Ureda.

Slučaj se počeo istraživati još prošlog mjeseca, kada su inspektori pozvali sve koji imaju relevantne informacije da im se jave.

Airbus

Kako prenosi Yahoo News, iz Ureda poručuju kako više neće u javnost izlaziti s detaljima istrage sve dok ona ne bude okončana, odnosno dok ne bude donijeta odluka o eventualnom podizanju optužnice ili pak odbacivanju optužbi.

Airbus surađuje

Iz Airbusa su poručili da su upoznati s istragom, te u potpunosti surađuju s istražiteljima.

“Airbus Grupa je dobila obavijest Ureda za prijevare o otvaranju istrage zbog optužbi o prijevarama i korupciji u dijelu poslovanja civilne avijacije naše kompanije. One se odnose na nepravilnosti vezane s konzultantskim uslugama”, stoji u službenom priopćenju kompanije.

ISTRAGA OTKRILA: Prije tragedije iznad Sinaja, snimljeni su neuobičajeni zvukovi u avionu

Prije četiri mjeseca Airbus je sam upozorio birtanska regulatorna tijela na određene nepravilnosti u poslovanju vanjskih suradnika za vanjsko financiranje. To je otkriveno internom istragom u kompaniji.

Povratak na Net.hr