TEMPERATURE IDU DO 30

STIŽE NAM AFRIČKA VRUĆINA I OLUJNO JUGO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan

U prvih 13 dana lipnja na dijelu Jadrana palo je više kiše nego što prosječno padne cijelog mjeseca. Tako su u Crikvenici od početka mjeseca pale 143 litre kiše po četvornom metru, u Vidu 125, Kominu 112, Roču 108, Cisti Velikoj 90, Makarskoj 89.

O tome da su temperature malo niže od prosjeka za ovaj dio godine najbolje govori podatak da niti najviše dnevne temperature zraka tijekom ponedjeljka ponegdje u unutrašnjosti nisu prešle 20 Celzijevih stupnjeva.

Ovog će tjedna biti manje nestabilno nego prethodnih dana. Sunčana razdoblja bit će kudikamo češća, a kiša i pljuskovi rjeđi. Temperature zraka sljedećih bi dana trebale rasti. Crometeo piše kako nam dolazi afrička vrućina i olujno jugo.

Jadran

Utorak će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. Ponegdje će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a vjetar će kasno popodne i osobito navečer jačati. Najviše dnevne temperature bit će između 22 i 27°C.

I srijeda će biti djelomice sunčana s promjenjivom naoblakom. Nestabilnije će biti u prvom djelu dana te se očekuje mjestimična kiša i grmljavinski pljuskovi. Drugi dio dana trebao bi biti suh. Jugo će jačati kasno navečer, a najviše dnevne temperature trebale bi se kretati između 22 i 28°C.

U četvrtak se očekuju olujni udari juga. Vrijeme će biti toplije s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 25 do 30°C.

U petak na sjevernom Jadranu oblačnije još ujutro, ponegdje uz pljuskove, a sunčanije popodne. U Dalmaciji djelomično sunčano uz mogućnost lokalnih pljuskova u drugom dijelu dana. Jugo će slabjeti, tijekom dana i potpuno prestati uz okretanje na slab jugozapadnjak i zapadnjak. Od jutra toplo, najviše dnevne temperature većinom od 26 do 31°C.

Temperatura će u subotu ići do 32°C. Očekuje se pretežno sunčano i u većini krajeva suho vrijeme. U nedjelju se očekuje vrlo toplo i vruće vrijeme. U drugom dijelu dana, osobito kasno navečer postoji mogućnost pljuska s grmljavinom.

Kopno

U utorak poslijepodne mogući su kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito u Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i dijelu Like. Tijekom dana bit će toplo i sparno uz najvišu dnevnu temperaturu od 22 do 26 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu prijepodne oblačnije, mjestimice s kišom i pljuskovima, osobito u zapadnim i sjevernim područjima. U istočnoj Slavoniji i Lici više suhog vremena. Najviša dnevna između 22 i 27 stupnjeva.

Četvrtak nam donosi osjetno toplije vrijeme. Bit će mnogo sunca, ali i sparine. Dnevni maksimalac se očekuje oko 30 Celzijevih stupnjeva!

Sunca i topline bit će i u petak. No, na zapadu zemlje moguć je pljusak s grmljavinom. Temperature će biti između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

Dani vikenda još nisu sasvim sigurni, ali čini se da će povoljnija biti subota nego nedjelja. Opet se povećava mogućnost za kišu ili pljuskove s grmljavinom, a bit će i malo svježije, osobito u zapadnim krajevima, piše Crometeo.

Povratak na Net.hr