Neće to preživjeti

S NJIMA NEMA ŠALE: Prijeti mu 360 udaraca bičem zbog domaćeg vina

Britanac kojie živi u Saudijskoj Arabiji mogao bi biti kažnjen s 360 udaraca bičem jer je uhvaćen u posjedu više boca domaćeg vina. Vino, kao i svaki drugi alkohol je u toj zemlji zabranjeno, a britansko ministarstvo vanjskih poslova na svojim internetskim stranicama jasno upozorava svoje državljane da se s tim propisima ne igraju.

Međutim, zaposlenik jedne naftne tvrtke, Karl Andree ignorirao je upozorenja te je uhićen u Džedi nakon što mu je u automobilu pronađeno više boca domaćeg vina. Njegova se obitelj boji da 74-godišnji Karl Andree, koji je u zatvoru već godinu dana, kaznu neće preživjeti.

Sada je uputio apel britanskom ministarstvu vanjskih poslova da se zauzme za njega jer njegova obitelj strahuje da neće preživjeti kaznu, posebno s obzirom na to da mu je zdravlje narušeno jer se liječio od raka. Britanski Foreign Office je priopćio da veleposlanstvo te zemlje kontinuirano pomaže i brine se za svoga građanina, te da je njegovo pitanje pokrenuto sa saudijskim dužnosnicima ne bi li se osiguralo što brže puštanje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr