Što znamo o Bradleyjima? / Zovu ih 'lovci na tenkove', imaju kupolu od titana, ispaljuju 200 metaka u minuti, a u Sl. Brodu će ih dodatno nabildati

Američki oklopnjaci koji su danas stigli u Rijeku teški su po 32 tone. Služe za transport vojnika do kriznih točaka i u jedno vozilo stane njih 10. Do sad ih je proizvedeno više od 8000 komada. Više pogledajte u videu

6.12.2023.
21:11
VOYO logo

A kako će ti Bradleyji M2A2, prema riječima američkog veleposlanstva, Hrvatsku učiniti još jačim i sposobnijim saveznikom?

Borbeno je to oklopno vozilo na gusjenicama koje služi za prevoženje vojnika do kriznih točaka bojišta. U njega stane 10 vojnika, pod punim naoružanjem, teško je 32 tone. Dosad je proizvedeno više od 8 tisuća komada, imaju tročlanu posadu kojoj su na raspolaganju četiri periskopa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki član posade ima izlazni otvor i po dvije puškarnice s obje strane vozila, kao i na izlaznoj rampi. Najveća mu je brzina 60 km/h, a s punim rezervoarom od 600 litara može prijeći 400 kilometara. Sa svake strane ima šest dvostrukih kotača, a gumom su obložene i gusjenice.

Od udara granata zaštićen je aluminijskim oklopom sa svih strana i umetnutim pancirnim pločama. Pokrov vozila, podvozje i kupola pojačani su titanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovno naoružanje mu je top za borbu protiv bunkera, helikoptera i lako oklopljenih vozila, ispaljuje 200 metaka u minuti. Tu je i strojnica s 4 i pol tisuće metaka, a za protuoklopnu borbu koristi dvostruki lanser optički praćenih raketa, pa ga zovu i "lovcem na tenkove".

Inače, Bradleyji će u Đuri Đakoviću u Slavonskom Brodu biti potpuno obnovljeni i pojačani novim sustavom naoružanja - kada točno - evo što je premijer Plenković odgovorio našoj Katarini Brečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo