'NJIH 20 ME NAPALO' / Za Danas progovorio pretučeni Nepalac, otkrio pozadinu masovne tučnjave na Uskrs: 'Plan im je bio ubiti me'

Prije nego što policija i službeno razjasni razloge tučnjave Nepalaca u središtu Zagreba - za RTL je progovorio pretUčeni prijatelj djevojke koja je prijavila pokušaj silovanja i pokrenula cijelu lavinu

11.4.2023.
19:22
VOYO logo

Obračun Nepalaca na Uskrs u centru Zagreba. Grupa muškaraca krenula je na jednog. Sukob se dogodio ispred restorana i hostela u kojem žive Nepalci koji rade u Zagrebu. Povod su optužbe 29-godišnje Nepalke da ju jedan od njih pokušao silovati.

Za sve je optužila vlasnika hostela u kojem je radila. Tvrdi da ju je godinama zlostavljao, prije mjesec dana pokušao i silovati, a sve je kulminiralo kada je na Uskrs došla tražiti zaostatke plaće. U pomoć joj je priskočio prijatelj, koji je i sam postao žrtva napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj muškarac joj nije na vrijeme isplatio plaću. Više puta ju je pretukao. Rekao joj je ako to prijavi policiji ili ispriča nekome da će joj napraviti puno loših stvari, da će biti deportirana iz Hrvatske u Nepal", govori Arjun Raut, žrtva napada.

Image
pokušaj ubojstva /

Sukob Nepalaca u Zagrebu: Policija uhitila dvojicu Nepalaca koji su na trećeg proboli nožem

Image
pokušaj ubojstva /

Sukob Nepalaca u Zagrebu: Policija uhitila dvojicu Nepalaca koji su na trećeg proboli nožem

Kako bi pomogao prijateljici u Zagreb je došao prije mjesec dana i smatra da se vlasnik hostela zbog toga okomio na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte. Udarali su me u prsa, po glavi. Oko 20 ljudi istodobno me je napalo. Vlasnik ih je pozvao. Smatram da im je bio plan ubiti me", dodaje Arjun Raut, žrtva napada.

Srećom, ubrzo je stigla policija i privela sedmoricu Nepalaca. U Remetincu će biti do 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i bijega. Tučnjavi su svjedOčili brojni prolaznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedočio sam iz tramvaja, izgledalo je pomalo ozbiljno pa čak i eskaliralo rekao bih 20, 25 momaka koji su se prvo natezali, a onda je to postalo i ozbiljno", govori Slavin Balen.

A oni koji žive u blizini tvrde da s nepalskim radnicima dosad nije bilo problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti šta pitaju, oni između sebe pričaju i tu u restoran znaju ući", govori Marija iz Zagrba.

"Pristojni izgledaju, idu u kafić na kavu, do sad nisam vidjela nikakvih problema", govori Ana Leskovar iz Zagreba koja dodaje da ju je ovo iznenadilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtva napada apelira.

"Prijatelji Nepalci, molim vas, nemojte ovo raditi. Ovdje ste zbog bolje budućnosti, nemojte činiti zločin."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnika hostela (42), optuženog za pokušaj silovanja, policija je uhitila i do završetak istrage ostaje pod nadzorom.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo