kopija (i)li original / Tko je pravi Putin, a tko dvojnik? Pitali smo estetskog kirurga, bivšeg veleposlanika, povjesničara

Analiziralo se sve: od ruke, preko specifičnog hoda, gestikulacije do ušnih resica. Toliko detaljno se promatra Vladimir Putin kako bi svijet bio sto posto siguran da predsjednik koristi dvojnike. Navodno ih ima trojicu, ovo je jedan od njih i odao ga je ožiljak na ruci

21.3.2023.
21:00
VOYO logo

Je li danas u društvu kineskog kolege bio stvarno Vladimir Putin? I je li se ruski predsjednik zaista šetao Mariupoljem? Sve je više nagađanja da u takvim akcijama koristi dvojnika. Navodno su čak tri osobe prošle tešku rekonstrukciju lica kako bi izgledale kao Putin, ali detalji ih odaju.

Mnogi sumnjaju u to da je u Mariupolju bio ruski predsjednik Vladimir Putin. Ovo srdačno, nasmiješeno lice moglo bi biti nečije tuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte njegovu desnu ruku, inače je jako rijetko uopće pomiče. Često je miče", istaknuo je Robert Service, profesor na Sveučilištu Oxford.

Image
dva su dokaza? /

Putinovo pojavljivanje u Mariupolju diglo uzbunu, je li poslao dvojnika?

Image
dva su dokaza? /

Putinovo pojavljivanje u Mariupolju diglo uzbunu, je li poslao dvojnika?

Analiziralo se sve: od ruke, preko specifičnog hoda, gestikulacije do ušnih resica. Toliko detaljno se promatra Vladimir Putin kako bi svijet bio sto posto siguran da predsjednik koristi dvojnike. Navodno ih ima trojicu, ovo je jedan od njih i odao ga je ožiljak na ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da postoji jedan zabavljač. Glumac koji vrlo uspješno imitira Putina. Danas bi bilo jako teško sakriti postojanje dvojnika, svrha dvojnika je da zavara neka zlonamjernike, gdje se zapravo predsjednik nalazi i što radi", rekao je Božo Kovačević, bivši veleposlanik u Moskvi.

Putin je i prije koristio dvojnike, ali od invazije na Ukrajinu, to čini sve češće. Ako je do nečega ruskom predsjedniku stalo, to je ugled, besprijekorni imidž. Postojanje dvojnika nikad nije priznao, ali nije ni prvi političar koji ih ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sadam Husein je imao dvojnika, govorilo se o Hitlerovim dvojinicima, Francisco Franco, španjolski diktator, Staljin, naravno, tako da postoje lideri koji su paranoidni, dolaze iz nedemokratksih sistema i zemalja, oni su to i postavili jer kao jedna politička figura mora biti na više mjesta", objasnio je Tvrtko Jakovina, povjesničar.

Za postati dvojnik tako upečatljivoj političkoj figuri morate biti savršeni. Gotovo savršeni. Svi Putinovi dvojnici slične su visine, hod je dobro uvježban, gestikulacija minimalna. I sam kandidat na početku bi trebao gotovo 70 posto sličiti na original.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve ostalo tu su čari plastične kirurgije.

"Bleferplastika, gornjih, donjih, temporalno podizanje obrva, to su sve stvari s kojima možete utjecati na izgled i pribiližit ga nekom drugome da bi izgledao slično. Mi se uvijek možemo poigrat s nagibom obrva, pojačat bradu, naglasit malo jagpdice da bude sličan nekom drugom, može se promijeniti linija kose", rekao je Mladen Duduković, estetski kirurg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno i predsjednik Volodimir Zelenski koristi dvojnika, a zanimljivo, nijedan američki predsjednik u povijesti takvo što nije priznao.

"Zamislite bi li lideri demokratskih zemalja željeli imati dvojnika, zamislite hrvatskog predsjednika, premijera ne znam, mislim da ne bi, ali to ne bi bilo lako ni odglumiti", kazao je Jakovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato su očito ovu ulogu jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu trojica dvojnika itekako dobro odigrala.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo