GRAĐANI LJUTI / Teleoperateri najavili poskupljenja. Ministar govori da krše dogovor, sindikalist kaže da su pohlepni

Novi udar na džepove građana - telekomi u Hrvatskoj kreću s uvođenjem indeksne klauzule, u prijevodu - nova poskupljenja za korisnike. Jedan tele-operater najavio je povećanje cijena od osam i pol posto i time šokirao i potpredsjednika Vlade

25.5.2023.
20:00
VOYO logo

Pametni telefoni poput hrane. Postali su nešto bez čega se ne može, a kako se u posljednje vrijeme ne može niti bez poskupljenja, telekomi su zaključili da je vrijeme da i oni povećaju cijene.

"Mislim da nemaju apsolutno razloga za neko povećanje jer im je sve i do sad jako skupo", kaže Goran iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I meni se desilo da su najavili poskupljenje, ali to je koliko ja znam unutar pet do deset posto. S obzirom na inflaciju i sve ostalo, mislim, utjecat će, ali to opet nije iznos koji bi bilo izrazito visok, ali naravno - nitko ne voli poskupljenja", poručuje Marin iz Zagreba.

Image
kataklizma i na jugu /

Jagoda iz Vrgorca neće biti 15 dana, a već najavljuju: 'Bit će i poskupljenja. Tu su i nektarine, grožđe...'

Image
kataklizma i na jugu /

Jagoda iz Vrgorca neće biti 15 dana, a već najavljuju: 'Bit će i poskupljenja. Tu su i nektarine, grožđe...'

"Ljuti me svako poskupljenje pa tako još i poskupljenje mobitela u ovoj situaciji, mislim da nije ni nužno ni potrebno", govori Zvjezdana iz Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi koji je najavio poskupljenja je telekom A1 - njihove cijene bit će osam i pol posto veće.

"Od 1. srpnja A1 Hrvatska primijenit će indeksnu klauzulu na mjesečne naknade tarifa, paketa i opcija, odnosno iskoristiti zakonsku mogućnost usklađivanja cijena jednom godišnje za iznos inflacije u prethodnoj godini", kažu iz A1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo i druge teleoperatere. Iz Hrvatskog Telekoma odgovorili su nam da odluka o mogućem povećanju cijena još nije donesena, dok iz Telemacha odgovor još nismo dobili. Ministar Butković - iznenađen najavom poskupljenja.

"Bio je dogovor da se nikakvo poskupljenje neće dogoditi. Ne znam zaista što se tu događa. Moram pozvati tog jednog teleoperatera na razgovor jer nije bilo o tome riječi pa ću vam više reći onda kad ih vidim. Mislim da u ovom trenutku to još uvijek nije dobra odluka", poručuje ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz hrvatskih nezavisnih sindikata poručuju da nema dvojbi oko toga zašto dolazi do ovog poskupljenja.

"Tu je riječ ponajprije o pohlepi velikih telekomunikacijskih tvrtki. Oni su izuzetno dobro funkcionirali i tijekom COVID-a i kasnije. Nabrali su se solidno, a to nisu htjeli ni podijeliti sa svojim radnicima", kaže predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, Krešimir Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poskupljuje sve pa nas tako onda ni ne čudi da će poskupiti računi telefona i svega ostaloga. Ljuti me to, ali šta mi možemo tu promijeniti nego jedino se prilagoditi sustavu u kojem živimo", kaže Matej iz Rijeke.

"Svi smo naučeni na mobitele, i dalje ćemo svi koristiti mobilne mreže, tak da nemamo tu baš puno za birati", kaže Sanja iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer mnogi dan bez telefoniranja, dopisivanja i surfanja na internetu ne mogu, a niti ne žele zamisliti.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo