penzionerima znači / Sto gradova dijeli uskrsnice umirovljenicima, ali ne i Split. Pričali smo s građanima

Kapnut će koji euro i u novčanike zagrebačkih umirovljenika. Nešto više od 6 i pol tisuća onih s najnižom mirovinom mogu računati na 26 eura, odnosno 200 kuna. Građani kažu da mirovine treba povećati, a mišljenja su i sve da svaki mjesec daju po 200 kuna i dalje bi bilo malo

29.3.2023.
19:13
VOYO logo

Popis gradova koji ove godine isplaćuju uskrsnice umirovljenicima dosegnuo je brojku od njih gotovo stotinu. Iznosi su simbolički, mahom se kreću od 20 do 50 eura, a u jednom gradu idu i iznad 100 eura.

Za umirovljenike u Velikoj Gorici – velika uskrsnica. Jedna od najvećih u državi, 110 eura. Gotovo trećina Dubravkinih mjesečnih primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Famozno – puno! Za današnje prilike – savršeno. Za ova vremena kakva jesu, nama penzionerima jako puno znači", govori Dubravka Ana Kučić.

Znači, ali brzo iz novčanika i nestane. Dok bira darove za svoje unuke, već razmišlja što će biti idući mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno toga čovjek više ne može priuštiti. Recimo, ja volim puno putovati, ali to si sa svojom penzijom više ne mogu priuštiti", dodaje Kučić.

Grad im je zato priuštio koliko-toliko financijski lakše blagdane, i kažu na ovome neće stati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
određene kategorije /

Objavljeni podaci o Uskrsnicama. Negdje idu i do 110, ali nekima tek 20 eura

Image
određene kategorije /

Objavljeni podaci o Uskrsnicama. Negdje idu i do 110, ali nekima tek 20 eura

"Prošle godine smo isplaćivali do 2000 kuna, ove godine je to do 2500 kuna. Nećemo stati, najavljujemo da ćemo sukladno mogućnostima to povisiti iduće godine na 3000 kuna", rekao je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Kapnut će koji euro i u novčanike zagrebačkih umirovljenika. Nešto više od 6 i pol tisuća onih s najnižom mirovinom mogu računati na 26 eura, odnosno 200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani kažu da mirovine treba povećati, a mišljenja su i sve da svaki mjesec daju po 200 kuna i dalje bi bilo malo.

Popis gradova i općina koji ove godine isplaćuju uskrsnice umirovljenicima dosegnuo je brojku od njih gotovo stotinu, a iznosi su uglavnom simbolični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Knežević, glavni tajnik Sindikata umirovljenika Hrvatske navodi: "20, 30 ili 40 eura na žalost znači puno umirovljenicima koji imaju jako niske mirovine. Bila ta mjera populistička ili ne, to njima jako dobro dođe".

S druge strane, umirovljenici iz Splita, ove godine neće dobiti niti centa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanka Lada Ferjan govori: "To je tragično, o umirovljenicima se uopće ne vodi računa".

"To je po meni malo čudno, jer Split je grad za koji sam mislila da brine za svojim starim stanovnicima, ali čini mi se da je ta briga i ljubav prema starijim stanovnicima opada", dodaje Ivona Amižić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje je više gradova koji ne isplaćuju ništa, s toga umirovljeničke udruge traže uvođenje 13. mirovine.

"Želimo da se na državnoj razini povećaju mirovine ili se isplaćuju dodaci, ali pod jednom zakonskom obveznom da se ne ovisi o dobroj volji Vlade", govori Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa će tako zbog dobre volje uskrsnicu i ove godine dobiti vlasnici podravskih krava i krmača koji mogu računati na 15 do 26 eura.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo