OD POTRESA 3 GODINE / Školu zbog obnove sele na Velesajam, roditelji na nogama. Tomašević opleo: 'Tko ima bolju ideju, da čujem'

Škole za primijenjenu umjetnost sele u Kineski paviljon koji će pregraditi i preseliti hrpu teške opreme kao što su veliki kalupi i peći. Brine ih ima li grijanja, kako će 'glasne' radionice biti uz one s 'tihom' nastavom. Roditelji tvrde da su o svemu pisali Gradu 15-ak puta, ali da odgovor na mailove nisu primili

11.10.2023.
7:30
VOYO logo

Bolléovo remekdjelo - nastavak zgrade Muzeja za umjetnost i obrt već je tri godine pod skelama, a obnovljeno nije - ništa.

Da bi konačno mogli početi u Kineski paviljon moraju preseliti svi učenici, sav materijal, električna kola, peći od 300 kilograma, fotostudio, laboratoriji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Školskog odbora Matej Pašalić negoduje: "Mi smo u 4500 kvadrata u normalnim uvjetima, sad smo u 3000 u skučenim uvjetima, a Kineski paviljon dolazimo u 2000 kvadrata."

Osim pitanja gdje će im sve stati, roditelji tvrde da taj prostor uopće nije adekvatan za školu. Odluka je prošla Skupštinu i odjednom postala njihova nova realnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srđan Jelusić, tata maturanta svemu kaže: "Najviše nas brine sigurnost naše djece na samom Velesajmu. Htjeli bismo da neovlaštene osobe ne mogu ulaziti unutra."

Image
nikad kraja /

Kad bi obnova Sabora konačno mogla krenuti? Ništa se još ne zna. Građevinska dozvola, pa natječaji, preseljenje...

Image
nikad kraja /

Kad bi obnova Sabora konačno mogla krenuti? Ništa se još ne zna. Građevinska dozvola, pa natječaji, preseljenje...

U ugovoru koji Grad potpisuje s Velesajmom stoji i da polovinu hale moraju na nekoliko dana isprazniti za potrebe Sajma nautike. Grad tvrdi da je škola sudjelovala u cijelom procesu dogovora, škola tvrdi da su se složili s tom lokacijom jer je bila najmanje zlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kaže: "Nije to od jučer ideja, ta se ideja pojavila u ljeto, čak postoji i projekt koji je radio ravnatelj kako bi se adaptirao prostor na Velesajmu upravo za potrebe radionice. Tako da moram priznati da sam malo iznenađen. I ovo da tamo neće biti grijanja, ja ne znam od kuda to..."

Istina, ravnatelj je napravio skicu, kaže, ali to je daleko od konačnog nacrta i nikad nisu pristali na i to na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Hrvoje Pintarić o svemu kaže: "On ima potencijala za jedan takav prostor ateljea koji našoj školi treba, ali treba ispuniti još neke funkcije koje samim prostorom nisu ispunjene."

Halu sada treba zamisliti kao hrpu pregrađenih radionica zbog kojih moraju donijeti puno teške opreme. Primjerice u njima će biti i peći za emajl i peći za keramiku. Tu će im trebati tank u koji stanu tri tone gline, a tu su i ogromni kalupi s kojima će raditi. Na tom mjestu će biti kiparstvo, rad s drvom, sve one glasne stvari koje će morati organizirati zajedno s tihima - primjerice s odjelom za arhitekturu radi kojeg će pak morati na Velesajam odnijeti hrpu kompjutera ali i stol za 3D printanje te sve ostalo što im je potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević se s roditeljima obračunava ovako: "Ako roditelji imaju neko adekvatno rješenje mi smo uvijek voljni to čuti."

Izgleda da neće dugo čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magdalena Dropulić, zamjenica predsjednice Vijeća roditelja kaže: "Vrlo rado, ja ću reći da prvo krene svoje kolege pitati zašto nitko nije odgovorio na mojih 15-ak mailova. Gospodin Korlaet je bio isto tako primatelj i zbog čega oni kao uredi između sebe ne komuniciraju?"

A hoće li ugovor ostati ovakav ili se promijeniti morali bi znati uskoro da obnova Škole može konačno - početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo