MALI, ALI VELIKI / Djeca iz cijele Hrvatske napravila slikovnicu, a sav prihod donirat će se knjižnici u Petrinji!

Knjiga neće sagraditi novu knjižnicu, ali će im pomoći da nadopune svoje police novom literaturom i igračkama. Prva su hrvatska kontejnerska knjižnica

19.1.2023.
8:00
VOYO logo

Pomažu i talentirani su. Oni su mali, ali veliki. Pisali su pjesme, priče i crtali.

"Pisali smo u četvrtom razredu po troje učenika, zajedno s profesoricom Ivom Babić, drago nam je da smo sada u knjizi, govori Ante Primorac, učenik 6. razreda Osnovne škole Luka iz Sesveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ovo za sve nas jedan emotivan trenutak sada pošto smo to radili kao djeca u 4. razredu, to su za nas lijepe uspomene", dodaje njegova kolegica Natali Rebac.

Knjiga je rezultat dvogodišnjeg rada njih i njihovih vršnjaka iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja mislim da je svačija pjesma najbolja jer smo se baš potrudili i uživali u ovoj prekrasnoj knjizi", kaže Marko Puškec, učenik 6. razreda Osnovne škole Luka iz Sesveta.

"Mislim da smo se svi jednako potrudili i dok smo pisali te pjesme znali smo da radimo nešto dobro", dodaje Ema Šelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da rade nešto dobro, ideja je književnice Tine Primorac.

"Okej, imat će knjigu za uspomenu da nešto mogu napraviti nešto sa svojim pjesmama i crtežima, ali mi je bilo hajdemo napraviti još nešto da oni vide da mogu biti društveno korisni i da su oni ta budućnost", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoći će dječjem odijelu petrinjske knjižnice koja je u potresu potpuno uništena. Sada se nalazi u ukupno 13 kontejnera.

"Slikovnica je odlična. I jako se sretan što je izišla iz tiska i što je držim u rukama.- Svaki euro nam može pomoći da obnovimo našu knjižnicu", govori Ante Mrgan, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga neće sagraditi novu knjižnicu, ali će im pomoći da nadopune svoje police novom literaturom i igračkama. Prva su hrvatska kontejnerska knjižnica.

"To je jedno džepno izdanje naše stare knjižnice. Demontirali smo police i stavili građu da bi uopće mogli otvoriti knjižnicu", dodaje Mrgan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mali, ali veliki" od idućeg će se tjedna moći kupiti na promociji po gradovima. Bit će dostupni i u elektroničkom obliku.

"Mi uopće ne skupljamo novac, na knjizi je q kod čovjek uzme knjigu i plati qr kodom", kaže voditeljica projekta Tina Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena je 27 eura, ali ono što je 60-ak djece napravilo sa svojim učiteljima je neprocjenjivo.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo