OGLAS

A UDALJENI 70 KM ZRAČNE LINIJE / Brođani se danas grijali na 21, a Osječani smrzavali na 6 °C. RTL-ova meteorologinja objasnila kako je to moguće

Snijeg je paralizirao Europu. Od Velike Britanije i Njemačke do BIH kaos je u zračnom prometu. Promjena vremena već je zahvatila i dobar dio Hrvatske, a temperature su naglo pale

2.12.2023.
19:15
VOYO logo

Gust snijeg počeo je prekrivati sjeverozapad Hrvatske. Zabijelio se Novi Marof, a obilnije padaline i crveni meteoalarm upaljen je za sutra. Očekuju se u udari vjetra od 150 kilometara na sat.

Zbog velikih količina kiše, bujične vode poplavile su naselje Jasenak kod Ogulina. Neka su sela ostala potpuno odsječena, a voda je ušla i podrume kuća. Poplavljene su i prometnice pa se do nekih mjesta moglo samo prohodnim šumskim putevima. Iz Hrvatskih voda oglasili su se oko rasta vodostaja rijeka i rekli da većih opasnosti zasad nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci je kiša ponovno poplavila ulice oko gradske tržnice. A more je preplavilo i niže dijelove obale u Dalmaciji, osobito u Splitu i u Starom Gradu na Hvaru.

Image
NEOBIČNO /

Nevrijeme zahvatilo Zagreb, grom udario vrh Toplane? HEP za Danas.hr: 'Normalno radi, nije bilo požara'

Image
NEOBIČNO /

Nevrijeme zahvatilo Zagreb, grom udario vrh Toplane? HEP za Danas.hr: 'Normalno radi, nije bilo požara'

I dok su u kopnenoj Hrvatskoj sada temperature blizu nuli, tijekom dana zabilježeni su nevjerojatni podaci. Na istoku zemlje u dva obližnja mjesta drastična razlika u temperaturi, u jednom za tri puta viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno riječ je o Osijeku i Slavonskom Brodu, dva grada koja dijeli zračna udaljenost o svega 7-ak kilometara. I dok je Brođane grijalo ugodnih 21 stupanj, Osječani su se smrzavali i mjerili su tek 6 stupnjeva. RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš objašnjava zašto je Posavina bila značajno toplija od ostatka Slavonije.

"Posavina je i jučer i danas uz južinu bila najtopliji dio zemlje. Temperatura je tako danas dosegnula 24 stupnja, a zanimljiva razlika utjecaja same južine vidjela se danas na razlici temperature između Slavonskog Broda i Osijeka. U SLavonskom Brodu je puhao umjeren sjeverozapadnjak i temperaturu 'napuhao' do 21 stupanj, dok je u Osijeku temperatura bila 15 stupnjeva niža i tamo je sjeverac ipak učinio svoje", istaknula je Ćurkov Majaroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo