NOVA DEMOGRAFSKA MJERA / Besplatne radne bilježnice, atlasi, mape i tehnički pribor za osječke osnovnoškolce

Obitelj s jednim djetetom koje pohađa 1. razred osnovne škole uštedjet će oko 70 eura, a obitelj s dvoje djece koja pohađaju 5. i 8. razred gotovo 380 eura

Bojan Uranjek

Bojan Uranjek

Slavonac i lega. U krvi mu je televizija, a u fokusu kamere ljudi koji ovo društvo čine takvim kakvo je

15.5.2024.
21:00
VOYO logo

Lijepa vijest iz Osijeka. Radne bilježnice, atlasi, likovne mape i kutije za tehnički u novoj će školskoj godini za osječke osnovnoškolce biti besplatni i učenike dočekati na školskim klupama. Ivana je majka dvoje učenika pa dobro zna kakvo je iskustvo nabavljati sve potrebno po knjižarama.

"Mora se naručiti u knjižari pa onda kada stigne doći ponovo, pa onda dođemo tamo pa čekamo po pola sata u redu jer, naravno, svi trebaju sve u isto vrijeme", kaže Ivana Čizmadija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U 15 GRADOVA /

Održan Hod za život u Osijeku. Podržao ih DP-ovac: 'Širenje ove manifestacije je dobar znak'

Image
U 15 GRADOVA /

Održan Hod za život u Osijeku. Podržao ih DP-ovac: 'Širenje ove manifestacije je dobar znak'

Značajna ušteda

Sada će se štedjeti vrijeme, ali i novac. Obitelj s jednim djetetom koje pohađa 1. razred osnovne škole uštedjet će oko 70 eura, a obitelj s dvoje djece koja pohađaju 5. i 8. razred gotovo 380 eura. Značajna ušteda jer za školsku djecu potrebno je puno toga.

"Djeca rastu, moramo im kupiti i novu odjeću, obuću i sve ostalo što ide uz odrastanje djeteta, od različitih aktivnosti na koje idu, što je sve potrebno – tako da sve što ne moramo kupiti je dobrodošlo", zaključuje Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dobrodošla mjera i u školi je dobila peticu.

"Ovu mjeru ocjenjujem odličnom ocjenom, naime vjerujem i nadam se da će roditeljima i našim učenicima ova mjera puno značiti", kaže Josip Mandurić, ravnatelj OŠ Antuna Mihanovića Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učenicima će biti sigurno lakše učenje i pripremanje i za provjeru i svladavanje novog gradiva", dodaje Marija Rastovski, knjižničarka u OŠ Antuna Mihanovića Osijek.

Najavljena i tri nova vrtića

Nakon ukidanja prireza u Osijeku nije rastao porez na dohodak, a porasle su naknade za novorođene. Povećao se broj mjesta u vrtićima i osigurao produženi boravak u svim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz poreznu politiku, kroz gospodarske i demografske mjere grad Osijek postaje sve poželjnije mjesto za život, Osijek je grad djece i grad za djecu – dobrodošli u Osijek", poručuje Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Najavljena je i izgradnja tri nova vrtića te centralne kuhinje za vrtiće i škole, a sve demografske mjere moguće su, kažu u gradu zbog rasta zaposlenosti i dobre gospodarske slike koju su prepoznali i veliki investitori pa će uskoro biti još bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo