Riba s banana-salsom

Probajte pripremiti ribu na azijski način, sastojci zvuče pomalo čudno, ali vrijedi pokušati.

18.10.2000.
15:21
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 15 min
Vrijeme kuhanja: 30 min

Nutricioni podaci:
Kalorije: 237
Masnoća: 5 g
Ugljikohidrati: 16 g
Proteini: 32 g
Kolesterol: 60 mg
Natrij: 51 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pikantna banana salsa savršeno će pristati uz vašu omiljenu ribu, a možete dodati i pirjani žuti ili crveni papar.

Sastojci:
1 žlica orijentalnog ulja od sezama
1 poveća banana, oguljena i prepolovljena po dužini
1/2 šalice grožđica, nasjeckanih
6 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice naribane limunove kore
1/2 žlice soka od naranče
1/4 žlice crvenog papra
6 komada omiljene plave ribe
1 žlica maslinova ulja
1 žlica biljnog ulja

Upute za kuhanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Na jakoj vatri ugrijte ulje od sezama, dodajte bananu i kuhajte, okrećući po potrebi dok ne bude lijepo smeđa sa svih strana (oko 8 minuta). Uklonite sa vatre, nježno nasjeckajte i stavite u zdjelu. Umiješajte i grožđice, 2 žlice peršina, limunovu koru, sok od naranče i crveni papar. Ostavite da stoji zajedno.
2. Ribu isjeckajte i uklonite svu kožu i kosti, namažite maslinovim uljem i ostatkom peršina.
3. Ugrijte tavu, zatim dodajte biljno ulje i pripremljenu ribu. Preokrećite i pazite da se ne prilijepi za dno tave, ostavite tako 3 minute.
4. Uz pomoć široke žlice postavite ribu u tanjure i servirajte s banana salsom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo