MAČEVI I TJESTENINA UKLJUČENI

PROGLAŠAVAM VAS VJENČANIMA: To sada može reći i pastorica Crkve letećeg špageti čudovišta

Vlada Novog Zelanda odobrila je Crkvi letećeg špageti čudovišta da vjenčava ljude u toj zemlji. Crkva letećeg špageti čudovišta vjeruje kako je mogućnost postojanja više sile, boga ili božanstava, jednaka onoj da je svijet stvorilo leteće špageti čudovište s mesnim okruglicama.

Ministeronica, kako sebe naziva utemeljiteljica ove Crkve, Karen Martyn, dobila je ovlasti vjenčati pripadnike njezine sljedbe, koji sebe, pak, nazivaju pastafarijancima. Svečanost vjenčanja će biti sve, samo ne dosadna.

“Bit će tu mačeva, tjestenine i, dakako, špageta”, najavila je Martynova. Prema postojećim zakonima Novog Zelanda, samo one organizacije koje promoviraju vjerska, humanitarna ili filozofska uvjerenja mogu imati ovlasti jednog prosječnog matičara.

“Mnogi misle kako je naša crkva prava parodija. To nije točno. Što se pravila tiče, prvo je pravilo da pravila nema. Barem što se tiče odijevanja, izgleda, onoga što želite reći, pa čak i pripadnosti nekoj drugoj vjerskoj organizaciji. Nama to nije važno”, kaže Martyn.

“Možete nam se rugati, ukoliko to želite, jer mi ionako vjerujemo kako bi svaka religija trebala podlijegati oštrom sudu javnosti, ali sa ozbiljnom dozom humora. Vjera bi trebala služiti općem dobru, a ne biti razlogom za sukobe i podjele”, pojasnila je ministeronica.

Novi Zeland ima 9,665 registriranih matičara. Polovica od tih pripadnici su vjerskih organizacija.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr