Play ponuda

Policija zaplijenila računala Gizmoda zbog objave prototipa iPhonea

shimmer fallback

Policija je pretresla kuću urednika Gizmoda, gadget-bloga u vlasništvu Gawker Media Inc.

27.4.2010.
16:24
Play ponuda

Pretraga doma od strane policijskih službenika dio je istrage o četvrtoj generaciji iPhonea koji je neoprezni Appleov programer ostavio u jednoj pivnici u Kaliforniji, piše Wired. U svijetu tehnologije to je bila glavna vijest proteklog tjedna, no sudac okruga San Mateo u Kaliforniji procjenio je da je riječ o slučaju sa svim elementima računalnog kriminala, a zaplijenjena oprema je navodno korištena u počinjenju kaznenog djela.

Podsjetimo, prototip iPhonea je pronađen u zahodu pivnice u Redwood Cityju u Kaliforniji. Nalaznik, čije ime nije još otkriveno, je prodao taj uređaj Gizmodu za 5.000 dolara.

Nakon što su na Gizmodu osvanuli detalji i fotografije iPhonea koji mnogi širom svijeta s nestrepljenjem očekuju, Apple je priznao da je riječ o njihovom uređaju te je zatražio od Gizmoda da ga vrati, što je ovaj i učinio.

Kako piše Wired, policija je u petak došla pred kuću urednika Jason Chena, no kako on nije bio kod kuće provalili su mu na ulazna vrata. Chen i njegova supruga otkrili su provalu tek kada su se vratili s večere. Policija im je zaplijenila nekoliko računala, hard diskova, digitalnih kamera, mobitela i drugih gadgeta.

Prethodni članci:Ovo je tajni iPhone koji Apple sad traži natragHitler je frustriran jer se Gizmodo dočepao tajnog iPhonea 4G

Play ponuda
Play ponuda