Policija na tulumu – samo pred vratima

Volite druženja, a nemate novaca za skupe izlaske. Jedino rješenje vam je druženje po stanovima. Takva druženja znaju prerasti u malo glasnije tulume koji, pak, vrlo često znaju biti grubo prekinuti od strane čuvara javnog reda i mira.

Naravno, niste vi toliko krivi koliko su vaši susjedi nervozni. Što uraditi ako vam policija prekine tulum?
Prvo, svakako morate stišati cijeli događaj. Na žalost, to je neizbježno, jer ste Ťslušali glazbu s radiokazetofona tako glasno da ste uznemirili ostale građaneť – zbog čega je policija i došla. Policiji morate dati indentifikacijske dokumente koje traže ? vaše i najvjerojatnije od nekolicine vaših gostiju koji će biti pozvani kao svjedoci. Međutim, policiju niste, ponavljamo, NISTE dužni pustiti u stan. Službena osoba vam u dom može ući jedino ako ima sudski nalog za pretres stana. Nemojmo se zavaravati, oni nalog vrlo brzo mogu nabaviti, ali kako vi ipak niste kriminalci, već mladi ljudi koji se vesele, vjerojatno je da ga neće ni tražiti. A ako ste kriminalac (u ovom slučaju osoba za koju se sumnja da je počinila kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora od tri i više godina) mogu vam upasti u dom i bez naloga.
Kada policija prekine tulum može vam narediti da se raziđite. Hoćete li to poslušati zavisi od situacije. Naime, ako tulum možete držati pod kontrolom (tiho druženje) nema razloga da se razilazite, ali ako se vaši gosti ne mogu smiriti bolje vam je da ih ispratite.
E, da, nakon svega možete čekivati pozov za raspravu na Prekršajnom sudu gdje ćete vrlo vjerojatno biti prekršajno kažnjeni zbog remećenja javnog reda i mira. Ako se budete žalili na prijavu omogućiti će vam se suočenje s policajcom koji vam je napisao prekršajnu prijavu, a na Sudu ćete doznati i ime cijenjenog susjeda koji nije imao razumijevanja za društvene potrebe mladih ljudi.

Policija na tulumu

Policija u stanu

Policija vas je privela

Policija vam pregledava automobil

Policija vas legitimira

O policiji

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr