Vrijeme pripreme: 45 min
Kalorije: 494 Masnoća: 12 g Ugljikohidrati: 50 g Proteini: 46 g Kolesterol: 139 mg Natrij: 331 mg
Sastojci: 4 komada pilećih prsiju (polovice) 225 g nasjeckanih gljiva 3 srednje velike bućice 2 žlice maslinova ulja 1/2 žličice papra 1 žličica komorača 1 žličica bosiljka 1 konzerva rajčica 1/4 šalice suhog crnog vina 225 g tjestenine fettuccini (ako nemate onda neko drugo tijesto) nasjeckani peršin naribani parmezan
Upute za pripremu:
1. Isplahnite piletinu, osušite. Posložite piletinu (dio s kostima neka bude okrenut dolje), gljive i bućice unutar kalupa za pečenje. Poprskajte uljem. 2. U zdjeli izmiješajte papar, komorač, bosiljak, rajčicu i vino. Prelijte po piletini i povrću i pokrijte folijom. Pecite na 250 stupnjeva nekih 10 minuta. Skinite foliju pa nastavite peći daljnjih 12 minuta tj. dok meso nije pečeno. 3. Dok pečete piletinu skuhajte tjesteninu pa dobro osušite. 4. Servirajte i pospite svježim peršinom. Dodatno ponudite parmezan.