Grčevita borba

‘ZNAMO ČEGA SE PLAŠI HDZ, ALI ČEGA SE BOJI MOST: Stranka Pametno komentirala preslagivanje

Stranka Pametno reagirala je na najave očajničkih pokušaja HDZ-a  da ostane na vlasti tako da preslože vlast s Mostom, pristajući na sve njihove uvjete.

Ne čudi ih potez HDZ-a,  ali zato se zgražaju nad Mostom.  “Do jučer su im bila puna usta borbe za Hrvatsku, a danas vidimo jedino grčevitu borbu za pozicije i fotelje” među ostalim piše u njihovom postu.

Ekskluzivno! Hrvatska na rubu državnog udara, HDZ otkazuje izbore i slaže novi Vladu

“Čega se Most boji?”

Pametno se zalaže za vjerodostojnost i odgovornost u politici.

Prema informacijama koje su se danas pojavile u medijima, HDZ i Most se grčevito bore da preslože saborsku većinu i zadrže postojeću Vladu, s premijerom Oreškovićem na čelu. Podsjećamo građane da je ovo bila najgora Vlada u povijesti Hrvatske i da je toj istoj Vladi Sabor izglasao nepovjerenje.
Rezultati lošeg rada ove Vlade su, između ostalog, zaustavljanje Cjelovite kurikularne reforme, gušenje slobode medija, ugrožavanje civilnog društva, netransparentna privatizacija, narušavanje ugleda zemlje u inozemstvu i brojni drugi.

Jasno nam je čega se HDZ boji, ali se pitamo čega se zapravo Most boji? Do jučer su im bila puna usta borbe za Hrvatsku, a danas vidimo jedino grčevitu borbu za pozicije i fotelje. Gdje su sada njihove najave da će poharati ove izbore i izaći s još većim brojem zastupnika? Zašto se boje suočavanja sa svojim biračima ili je bolje pitanje – koga se boje? Ovo što rade je najgora vrsta političke trgovine i predstavlja sve protiv čega se Pametno bori.

Pametno se zalaže za otvorenu, modernu, tolerantnu i građansku Hrvatsku te vjerodostojnost i odgovornost u politici. Imamo sve veću podršku građana iz cijele zemlje. Novi izbori su jedina mogućnost da se ovakva Hrvatska i ostvari.” napisali su na Facebooku

Povratak na Net.hr