Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Palačinke od buče

Vježbama s buč(ic)ama protiv zimskih boleština: zahvaljujući obilju vlakana i vitamina A imunološki će vam sustav funkcionirati besprijekorno

POTREBNO JE…
2 šalice glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo

1 žlica smeđeg šećera
2 žličice mješavine začina za medenjake ili cimeta
vanilin šećer
1½ šalice mlijeka

1 šalica pirea od buče
1 jaje
1 žlica ulja
po želji javorov sirup

NAČIN PRIPREME
Najprije napravite pire od buče: kriške buče ogulite i narežite na veće kocke (ili na tržnici kupite već narezanu), stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Kad se ohladi, izmiksajte u pire.
U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer i začine. Potom u drugoj posudi razmutite mlijeko, pire od buče, jaje i ulje. Tu smjesu ulijte u mješavinu suhih sastojaka pa promiješajte.
Na srednje jakoj vatri ugrijte tavu pa pecite manje deblje palačinke; za svaku uzmite otprilike ¼ šalice smjese. Pecite dok se na površini ne pojave mjehurići, a rubovi počnu tamnjeti. Okrenite ih pecite dok i ta strana ne posmeđi.
Palačinke po želji poslužite lagano nakapane javorovim sirupom.
Dostatno za 20 palačinki
Ako ste napravili pire od buče, skuhajte i juhu: na šalicu pirea umiješajte po 1½ šalice temeljca i ¼ šalice vrhnja za kuhanje pa po ukusu začinite solju, paprom, čilijem u prahu, mljevenim kuminom i muškatnim oraščićem

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr