Play ponuda

Otkazan Microsoft Courier, tablet s dva ekrana

shimmer fallback

Ako ste se veselili Microsoft Courieru kao alternativi za iPad, morat ćemo vas razočarati. Microsoft je odustao od projekta, i preklopni tablet s dva ekrana nikad neće ugledati svjetlo dana.

30.4.2010.
11:58
Play ponuda

Ako je vjerovati neimenovanom izvoru unutar Microsofta, uprava tvrtke obavijestila je tim koji radi na Courieru da je projekt otkazan. Budući da Courier nikad nije bio službeno najavljen, nije bilo službene izjave za medije.

Prema podacima koji su procurili iz Microsofta, Courier je bio gotovo dovršen. Možemo samo nagađati što je bio razlog otkazivanja ovog genijalnog koncepta, no moguće je da je neočekivano dobra prodaja Appleovog iPada doprinijela odluci. Na kraju krajeva, iPad je postao toliko popularan da Microsoft ne bi imao kome prodati Courier.

Na upit novinara, zamjenik direktora komunikacija Frank Shaw rekao je: "U svako vrijeme razmatramo nove ideje, istražujemo, testiramo, inkubiramo ih. U našoj je DNK razvijati nove oblike i prirodna korisnička sučelja kako bismo potakli produktivnost i kreativnost. Courier je primjer takvih nastojanja. Razmotrit ćemo ga u budućnosti, no trenutno ne planiramo izraditi takav uređaj."

Ova nas je vijest stvarno rastužila. Courier je bio jedan od najinovativnijih Microsoftovih projekata u dugo vremena.

Prethodni članci: arti-201004130332006 arti-201004010011006 arti-201003090007006

Play ponuda
Play ponuda