Play ponuda

Todorić je najomraženijih Hrvat u Sloveniji

shimmer fallback

Agrokor je pred preuzimanjem slovenskog Mercatora, a kako se taj dan bliži reakcije iz Slovenije sve su češće i glasnije.

19.12.2011.
12:50
Play ponuda

Prodaja Mercatora Agrokoru Ivice Todorića najavljena je za srijedu, a ta vijest potaknula je niz negativnih reakcija slovenskih novinara i političara te je Todorić trenutno Hrvat koji ne kotira najbolje kod stanovnika Slovenije.

Kolumnistica lista Delo Mija Repovž prodaju Mercatora naziva političko-poduzetničkom žrtvom iz vremena Janeza Janše.

Repovž i njezin kolega Boris Jež optužuju i slovensku vladu da trebaju preuzeti dobar dio krivnje za prodaju slovenskog trgovačkog lanca te se napominje da dionice Mercatora nisu slabe i da donose dividendu, pa stoga prodaja nije niti bila nužna.

Prodaja Mercatora je poražavajuća za Sloveniju

Mediji iz susjedne države prenose i izjavu slovenskog ministra poljoprivrede Dejana Židana koji se javno upitao ''zašto se Mercator, najveći slovenski poslodavac i najveći maloprodajni lanac na Balkanu, prodaje Agrokoru, koji nema novaca?''.

''Kako god okrenuli, 'na vrat na nos' prodati tako veliko, uspješno i perspektivno poduzeće bilo bi poražavajuće za Sloveniju'', poručila je Repovž.

Boris Jež u zaključku svoje kolumne ''Želim državljanstvo Aljaske'' poručuje da ''samo primitivci'' mogu napraviti nešto poput prodaje Mercatora.

Podsjetimo, zbog prodaje Mercatora Agrokoru slovenski sindikati najavili su za utorak prosvjed, a i Uprava slovenskog trgovačkog lanca zaprijetila je ostavkom.

Play ponuda
Play ponuda