Play ponuda

Tjeraju Jurčića da postave Vidoševića?

shimmer fallback
24.3.2010.
9:10
Play ponuda

Ljubo Jurčić odlazi s čela Nadzornog odbora Podravke, a na njegovo će mjesto zasjesti Nadan Vidošević. Prijedlog je to koji su navodno usuglasili premijerka Jadranka Kosor i njen koalicijski partner šef HSS-a Josip Friščić, a s kojim će se država pojaviti u četvrtak na skupštini dioničara koprivničke tvrtke.

Uz sadašnjeg šefa Hrvatske gospodarske komore, u Podravku bi, prema tom prijedlogu, kao članovi NO-a trebali ući i HDZ-ovac Nikola Gregur, bivši župan i direktor koprivničke poslovnice Croatia osiguranja te SDP-ovka Vesna Želježnjak, koprivnička dogradonačelnica. Gregura predlažu Vladini fondovi HFP i HZMO, a Želježnjak Udruga malih dioničara Podravke.

Tim su dogovorom, piše Jutarnji list, Kosor i Friščić izigrali mirovinske fondove, koji prema kapitalu imaju oko 33 posto glasova, a Kosor je, uz to, okrenula leđa Ljubi Jurčiću.

"Ne bih pravio problem oko svog odlaska iz Nadzornog odbora, ali čudno mi je sve to. Uskoro će skupština, ima različitih prijedloga pa sam i danas razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor oko pozicije u NO-u. Ona je rekla da ostajem kao predstavnik države u NO-u. Rekao sam da neko vrijeme još mogu biti u NO-u, pripremiti par pravilnika i otići. Upravljanje nekom tvrtkom nije moje životno opredjeljenje. Ušao sam u Podravku u vrijeme kad je bila bura i oluja s namjerom da pomognem. Sad, kad se sve smirilo i kad je sve riješeno, za 2010. godinu javljaju se drugi ciljevi i apetiti", izjavio je Jurčić za Večernji list.

Njegov mogući nasljednik još se nije riječima oglasio. No komentar je prenijela glasnogovornica HGK Martina Sokač Saraga: "Kad je čuo takvo nagađanje, gospodin Vidošević uhvatio se za trbuh od smijeha".

Inače, informacija je kod brojnih gospodarskih lica izazvala čuđenje.

Prethodni članci:

arti-201003180703006 arti-201003180500006

Play ponuda
Play ponuda