Odselio se u Čile i pokrenuo prodaju hrvatskih tenisica

shimmer fallback

Slovenac Bogdan Oražem odselio se u Čile i ondje odlučio pokrenuti vlastiti biznis. Na 'listi' proizvoda koje bi mogao ponuditi Čileancima našle su se i tenisice Startas iz tvornice Borovo.

11.10.2012.
13:13
Play logo

Od ove godine legendarne tenisice Startas, koje proizvodi Borovo, mogu se kupiti i u dvjema prodavaonicama u Čileu. Distribuciju za poznati hrvatski proizvod na tom je području preuzeo Slovenac Bogdan Oražem.

Bogdan se u Čile odselio prije četiri godine i ondje je prvo otvorio specijaliziranu putničku agenciju preko koje su čileanski biznismeni odlazili u Europu. A potom je počeo razmišljati koji bi proizvod još mogao ponuditi tamošnjem tržištu. Iako kaže da bi se ondje odlično prodavali i hrvatski proizvodi poput Vegete te Kraševih slatkiša, dosjetio se tenisica Startas i odlučio se za njih. Kontaktirao je Borovo i dogovorio suradnju za tržište Južne Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile podupire poduzetnike

Uz dvije trgovine koje sada ima, do kraja idućeg mjeseca planira završiti i internetsku stranicu, a potom prodaju proširiti i na ostatak Južne Amerike. Neke zemlje, poput Argentine i Paname, već je kontaktirao, pišu Finance. Dosadašnjom prodajom je zadovoljan.

"U Čileu razumiju i podupiru poduzetnike i ljude koji žele investirati. Iako sam stranac, nisu me gledali nimalo drukčije u odnosu na domaće poduzetnike", ispričao je Oražem dodajući da su u promociji proizvoda veliki naglasak stavili na ručnu izradu iz sedamdesetih godina, što je tamošnjim potrošačima vrlo važno.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo