Play ponuda

Mihajlović: Ne mogu da verujem da su odbacili prijave protiv Bajatovića

shimmer fallback

Ministarka energetike kaže da će se za desetak dana znati sudbina restrukturiranja Srbijagasa

4.11.2013.
14:30
Play ponuda

Ministarska enegetike Srbije Zorana Mihajlović očekuje da će za desetak dana biti postignut konačan dogovor o restrukturiranju Srbijagasa, objavio je Tanjug na svom portalu.

Ona je danas u Jagodini rekla da će tokom ove nedelje biti održani sastanci o Srbijagasu, i da očekuje za desetak dana konačan dogovor o finansijskom restrukturiranju, odnosno o reprogramiranju i restrukturiranju kredita i organizaciji tog javnog preduzeća.

Ministar je dodala da će konačno biti razrešeno da li je cena gasa socijalna ili ne, i da će Srbijagas konačno moći da krene napred. "Trenutno Srbijagas i dalje ide na dole i to nije dobro”, dodala je.

Na otvaranju Trafostanice danas u Jagodini, Mihajlović je poručila da javnost mora da zna da cenu gasa ne određuje Ministarstvo energetike već Agencija za energetiku, a pre svega cena tog energenta na berzi. "Cena gasa od kraja avgusta je potpuno tržišna i pokriva sve troškove, i za to postoje papiri”, istakla je Mihajlović.

Restrukturiranje Srbijagasa ne može da uspori izgradnju gasovoda Južni tok. Naprotiv, rekla je MIhajlović, bolji Srbijagas sasvim sigurno može da plaća svoje obaveze.

Na pitanje dale će do kraja grejne sezona biti povećanja cene struje, Mihajlović je ponovila da kao i kod gasa, cenu ne određuje Ministarstvo energetike, već agencija kojoj EPS daje podatke.

Mihajlovićeva je rekla da ne može da veruje da su prekršajne prijave protiv direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića odbačene zbog zastarelosti.

Ministarka je rekla da je obaveštena da je Državna revizorska institucija decembra prošle godine podnela prekršajne prijave protiv direktora Srbijagasa Bajatovića i da je oktobra ove godine u Prekršajnom sudu u Novom Sadu ta prijava odbačena zbog zastarelosti, obrazložila je Mihajlović danas novinarima u Jagodini.

Po njenim rečima, problem nije na strani državnog revizora, već suda koji nije odradio svoj posao. “To je nedopustivo, ne samo kada je u pitanju prekršajna prijava protiv gospodina Bajatovića, nego generalno. Šta to znači - zastarelost? Dakle, neko se nije ponašao po zakonu. Ne sme zastarelost biti način, očito nameran, da neko bude oslobođen takve optužbe ili krivice”, rekla je Mihajlović koja je danas u Jagodini otvorila trafostanicu.

Foto: Medija centar Beograd

Play ponuda
Play ponuda