KOLIKA JE VAŠA SATNICA? / Najslabije plaćeni dobivaju samo 17 kuna po satu

shimmer fallback

Najveća neto satnica za siječanj u Hrvatskoj isplaćena je u zračnom prijevozu i iznosila je 58,29 kuna, dok je najniža satnica, od 17,38 kuna, isplaćena je u proizvodnji odjeće.

2.4.2015.
9:50

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za siječanj ove godine iznosila je 32,55 kuna, što je u odnosu na prosinac porast za 3,1 posto, a u odnosu na siječanj prošle godine za 6,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Zračni prijevoz, promidžba i informatika - najveća neto satnica

Najveća neto satnica za siječanj bila je u zračnom prijevozu, 58,29 kuna. Slijede zaposleni u promidžbi i istraživanju tržišta, s 54,36 kuna, i u informatici, s 50,07 kuna.

Mizerije od satnica

Najniža satnica, od 17,38 kuna, isplaćena je u proizvodnji odjeće. U proizvodnji kože satnica je iznosila 17,46 kuna, dok su zaštitari po satu u siječnju zarađivali 17,53 kune.

U siječnju su bila 172 plaćena sata, što je za 3,9 posto manje nego u prethodnome mjesecu. Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti vodni prijevoz (198), a najmanji u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika (153).

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu iznosila je u siječnju 45,77 kuna, što je u odnosu na prosinac više za 3 posto, a u odnosu na lanjski siječanj za 3,8 posto.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali