MISLIO DA GA PRATI SOA

‘NAPALI STE SUCA I ZATO MORATE U ZATVOR’: Osječanin proglašen krivim zbog prijetnje ‘Mamićevom sucu’

Iako je fizički nasrnuo na suca, Rašić je proglašen krivim da mu je prijetio.

Zbog napada na osječkog županijskog suca Zvonka Vrbana, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je dobio prvu optužnicu prodignutu protiv Zdravka Mamića, danas je na godinu dana zatvora osuđen njegov 46-godišnji sugrađanin Milenko Rašić.

Suca optužio da sređuje presude

Bio je 11. srpnja 2014. godine kada su se Rašić i Vrban našli oči u oči u Kapucinskoj ulici u Osijeku. Sudac tvrdi da ga je Rašić, koji ga je ranije optuživao da sređuje presude, te utječe na spor što ga je on vodio sa svojim bratom, bivšim djelatnikom SOA-e, u prolazu napao.

“Što me pratiš, sad ću ti pokazati”, povikao je navodno Rašić Vrbanu te ga zatim počeo tući. Nekoliko udaraca sudac je blokirao, a tada su dvojicu sukobljenih muškaraca rastavili zaštitari iz obližnje Fine.

Napad kao prijetnja

“Taj napad kod suca Vrbana izazvao je strah. Rašić ga je napao upravo zbog toga što je sudac, te mu je izrečena kazna od godine dana zatvora”, objavljeno je danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Sud očito nije povjerovao Rašiću koji je tvrdio kako nije točno znao tko je čovjek koji mu je taj dan došao u susret.

“Mislio sam da je to djelatnik SOA-e koji me prati po gradu. Dok smo se mimoilazili uvrijedio je moju kćer i napao me. Pa ja sam nakon svega završio u bolnici”, opisao je u svojoj obrani Rašić.

Za sud, međutim, nije bilo dileme, iako je nadzorna kamera s Fine sukob snimila s velike udaljenosti, a zaštitari su stigli na sam kraj ovog incidenta.

Zabrana približavanja

Rašić je, kako se moglo čuti tijekom sudskog postupka, i ranije u dva navrata bio prijavljivan za prijetnje sucu Vrbanu, no oba puta njegova krivnja nije dokazana. Sada mu je pak produljena zabrana približavanja sucu Vrbanu na manje od sto metara, kao i zabrana uspostavljanja bilo kakvog kontakta sa sucem.

Tužiteljstvo je prvotno tražilo uvjetnu kaznu za Rašića, no kasnije je predložilo sudu da ga osudi na godinu dana bezuvjetnog zatvora. To je i prihvaćeno.
Rašić na ovu presudu ima pravo uložiti žalbu što će i učiniti s obzirom da tijekom procesa dio dokaza koje je pokušao predati sudu nije prihvaćen.

Povratak na Net.hr