„Mrzim Srbiju i srpski narod“ trending na Twitteru (FOTO)

Tvitovi na ovu temu stižu uglavnom sa Kosova

Na Tviteru se od jutros među trendovima šta je tog dana popularno našao i natpis “Mrzim Srbiju i srpski narod” ispisan na engleskom (#IHateSerbiaAndSerbianPeople), koji je kao svoj status stavio veliki broj korisnika, uglavnom sa Kosova i Metohije.

Uz takve statuse, Albanci sa Kosova su uglavnom postavljali fotografije iz rata 1999. godine.

Tviteraši iz Srbije su odgovorili Albancima tako što su pisali da su ponosni na svoje poreklo i postavljali slike izbeglih i ubijenih Srba.

Za sada nije poznato da li će i kako reagovati Tviter, koji ima vrlo restriktivnu politiku zabrane vređanja na nacionalnoj, rasnoj ili verskoj osnovi, prenosi Tanjug.

Pored ovog trendinga u samom vrhu twitter tema nalazi se i Srbija i Kosovo, ali ne iz političkih razloga. Naime, dva najpopularnija haštaga su #SerbiaNeedsBelieveTour i
#KosovoNeedsBelieveTour jer veliki broj tviteraša iz Srbije i Kosova želi da mladi pop pevač Džastin Biber održi koncert u njihovoj zemlji.

Interesanto da je još jedan trending vezan za Srbiju, tačnije Beograd veoma aktuelan na ovoj društvenoj mreži. Ovaj trending nema nikakve veze sa gore pomenutim temama, on je namenjen isključivo lepim stvarima koje se vezuju za glavni grad Srbije.

Povratak na Net.hr