MINISTRICA UPRAVE NAJAVILA: / 'Ukinut ćemo plaćene pauze, moramo uskladiti propise s EU'

Neučinkovita javna uprava se spominje iz godine u godinu, zato je Vlada RH krenula u ozbiljne reforme. Cilj je podići razinu učinkovitosti javne uprave na svim razinama. Puno toga treba napraviti.

7.4.2016.
23:12
N1
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poduzetniku Saši Cvetojeviću, koji ju je intervjuirao za N1, istaknula je i kako dobra strana naše javne uprave digitalizacija. "Usmjerenost e-usluga prema poslovnom sektoru je sljedeći cilj." rekla je Jurlina Alibegović, dodajući kako "Indikator uspješnosti bi bio kad bi mogli reći da se tvrtka može otvoriti u 24 sata preko interneta".

Ponovila je i kako je "reformska Vlada na prvo je mjesto stavila niz reformi, a reforma javne uprave je jedna od ključnih". Tvrdi i kako ima aopsolutnu podršku i Mosta i Domoljubne koalicije jer su tio važni reformski ciljevi.

Podržavaju li vas sindikati?

Manje jasno i kategorički je odgovorilabna pitanje kako sindikati reagiraju na najave ukidanja dodataka na plaće.

"Vladi je apsolutni cilj uključiti sve važne dionike u dijalog. On se temelji na argumentima, analizama, brojkama, usporedbama i primjerima prakse drugih zemalja. Dvosmjeran je. I sindikati su upoznati s reformskim ciljevima Vlade. Predstavnici sindikata su vrlo jasno rekli da žele motivirane zaposlene u javnoj upravi, i to je pitanje Vlade."

Ministrica uprave je rekla kako nije odustala od obećavanog smanjenja broja županija, istuknula da se "na tome radi, ali na temelju sveobuhvatnih analiza." No najavila je i ukidanje plaćenih pauzi, ili produljenje radnog vremena.

Točnije na pitanje treba li osmosatno radno vrijeme uključivati i plaćenu pauzu odgovorila je priličnio jasno:

"Sada tako iznosi, međutim Hrvatska treba uskladiti svoje propise s EU, pa i u tom području. Ne."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali