POHODILI DIP

MILANOVIĆ I PARTNERI PREDALI KANDIDACIJSKE LISTE I PORUČILI: ‘Očekujemo pobjedu’

Narodna koalicija očekuje pobjedu na izborima i kraj opasnog eksperimentiranja koje će konačno biti privedeno kraju.

Zoran Milanović zajedno s ostalim čelnicima stranaka Narodne koalicije predao je danas Državnom izbornom povjerenstvu liste njihovih kandidata i kandidatkinja za predstojeće parlamentarne izbore najavljene za 11. rujna.

Eksperiment je pri kraju

Iznio je i svoja, kao i očekivanja koalicijskih partnera na izborima. “Očekujemo pobjedu, očekujemo razgovor o teškim temama i očekujemo da se ovih osam mjeseci opasnog eksperimenta koji imamo i dalje privedemo kraju. Mi smo bili na vlasti u Vladi do prije osam mjeseci, od tada nismo i Hrvatska je vidjela razliku”, javlja N1.

Novinare je zanimao njegov komentar na činjenicu da se na listi nalazi i Stipe Gabrić Jambo, višestruko optuženi član HSS-a, budući da je Tihomir Jakovina, nakon afere s bonusima u Hrvatskim šumama odustao od kandidature za izbore.

HSS je u svom dvorištu

“To je HSS. Ne gledajmo tuđe dvorište. Druga stranka ima itekako pitanja na koja mora odgovoriti. Jakovina me nazvao i rekao da neće sudjelovati. To je njegova odluka, on nije prekršio zakon. Ubuduće će morati biti nagrada i bonusa za one koji dobro rade, ovo je bilo pogrešno. Imamo siguran smjer za Hrvatsku, razlika je ogromna, borit ćemo se da nastavimo na dobrim temeljima.

Drugoj strani želim sve najbolje, da se maknu od prošlosti. Kriteriji su različiti, za nas su teži, za njih su blaži”, kazao je Milanović.

Glavni odbor Hrvatske seljačke stranke u utorak navečer potvrdio je kandidate svoje stranke na listama Narodne koalicije, a među njima i Stipu Gabrića Jamba, koji će biti na osmom mjestu u 10. izbornoj jedinici.

Beljak biračima prepustio odluku o Jambi

Potvrdio je to novinarima predsjednik HSS-a Krešo Beljak nakon sjednice Glavnog odbora te dodao kako je protiv takve odluke glasovalo petoro, dvoje je bilo suzdržano, a za predložene liste glasovalo je 80-ak članova Glavnog odbora. Beljak je dodao kako će svoj sud o Gabriću dati birači na izborima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr