Play ponuda

Mafija spalila trogodišnje dete!

shimmer fallback

Deda nije platio dug!

21.1.2014.
13:02
Play ponuda

Trogodišnji dečak Nikola Kampolongo ubijen je i spaljen u mafijaškom obračunu, navodno, zbog neplaćenog duga rivalskog klana. Kraj leša deteta nađeno 50 centi, mafijaški simbol da dug nije plaćen.

Tela mališana, njegovog deda Salvatorea Janičelija (52) i njegove devojke Ibtise Tus (27) nađena su proteklog vikenda u spaljenom automobilu iza napuštene kuće na imanju.

Ubistvo deteta šokiralo je javnost i iskusne policijske inspektore u Italiji, gde su mafijaški bosovi raširili mit da ne povređuju žene i decu. Činjenica je, međutim, da su tokom godina zabeleženi brojni slučajevi stradanja nevinih žrtava u obračunima kriminalnih organizacija.

Na krovu spaljenog automobila nađen je novčić od 50 centi, navodno, simbolična poruka ubica da Janičeli nije platio dug.

Policija u Kozenci, na jugu Italije, pretpostavlja da i ubice i žrtve pripadaju klanu u sastavu kalabrijskog mafijaškog klana Ndrangeta.

Reč je najbogatijoj i najmoćnijoj kriminalnoj bandi, koja je povezana sa kolumbijskim narko-kartelima i Irskom republikanskom armijom (IRA). Ndrangeta stoji iza oko 80 odsto isporuka kokaina u Evropi.

O malom Nikoli, kome su tepali Koko, brinuo je deda pošto su mu i otac i majka, Janičelijeva ćerka, u zatvoru. Uhapšeni su pre godinu dana u okviru operacije “Cunami”, usmerene protiv trgovine halucinogena.

Nestanak dečaka, dede i njegove devojke prijavio je detetov ujak, pošto se Janičeli, koji je ranije bio u zatvoru, nije vratio kući u osam uveče, kako mu je odredio sud.

“Kako neko može da ubije trogodišnjeg dečaka na ovakav način?”, pita se Franko Đakomantonio, tužilac koji vodi istragu. “Mislim da je ovo najbrutalnije ubistvo koje sam istraživao tokom dugih godina rada.”

Aktivista sa socijalnu pravdu Franko Korbeli, koji poznaje porodicu, kaže da je dečak i ranije bio izložen nepravdi i da je pre godinu dana bio zajedno s majkom u zatvoru.

- Učinio sam sve što sam mogao. Borio sam se više od godinu dana da spasem dete i njegovu mladu majku, ali sve je bilo uzalud - kaže on.

-Okrutnost, varvarstvo i surovost su prevagnuli i nisu ustuknuli ni pred detetom - dodao je on.

Play ponuda
Play ponuda