Ladić brani protiv aktualnih svjetskih prvaka

“Pokušat ću nagovoriti Dražena Ladića da broj reprezentativnih nastupa zaokruži na 60”, riječi su izbornika Miroslava Blaževića.

Popis igrača, koje 28. svibnja s početkom u 20 sati i 45 minuta na maksimirskom travnjaku čeka okršaj s Francuskom, ponovno predvodi “čakovečka mačka”. Ladić je još jednom popustio nakon službenog sastanka s čelnicima HNS-a. Na konferenciji za novinare Blažević je istaknuo kako je Ladić zaslužio veliki respekt, ističući više od 800 njegovih nastupa u dresu Dinama, te 58 u reprezentaciji. Uz Ladića na popisu su Pavlović, Šarić, Živković, Štimac, D.Šimić,
Jarni, Tomas, M.Cvitanović, Soldo, R.Kovač, Stanić, Asanović, N.Kovač, Agić, Vučko, Bokšić, Šuker, Rapaić i Jurčić. Blažević je pozvao i Vugrineca, međutim napadač Trabzonspora zbog premorenosti neće biti u kombinaciji za sastav.
“Nema dvojbe da Francuska osim što je svjetski prvak, posjeduje po imenima možda i najukomponiraniju vrstu na svijetu. U Zagreb su mogli doći i Argentina, i Brazil, ali oni nisu prvaci svijeta”, kazao je Blažević, prisjetivši se poraza od “trikolora” u poluzavršnici Coupe du Mondea (1:2), te prije nekoliko mjeseci u Parizu (0:3).
Svjetski prvaci do dolaska u Zagreb 27. svibnja nalazit će se u Brežicama, a u srijedu 24. svibnja u Zaprešiću će odigrati zatvorenu trening utakmicu protiv Inkera. Protiv istog suparnika dva dana kasnije snage će odmjeriti i “vatreni”.

Povratak na Net.hr