Zbog njih ćete lipanj provesti na zagrebačkim ulicama

U Zagrebu se od 8. do 12 . lipnja održava 15. po redu Festival Cest is d' Best.

31.5.2011.
12:41
VOYO logo

Tako će i ove godine Zagreb pohoditi pedesetak stranih izvođača, a po prvi puta na Cest is d'Best dolaze i performeri s Crnog kontinenta, peteročlana skupina Nafsi iz Kenije.

Njihove akrobatske vještine oduševit će sve posjetitelje jer sve članove karakterizira izuzetna savitljivost tijela i spretnost pri izvođenju trikova. Njihovi osebujni kostimi dat će dodatno šarenilo festivalu i pribiližit će nam Afrički kontinent, pa će posjetitelji Cest is d' Besta na trenutak biti bliži afričkoj nego gradskoj džungli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Argentine vruće ritmove donosi nam i energični argentinski duo Compania Engrataje, koji će izmamiti mnogo uzdaha gledatelja plešući argentinski tango, kao i akrobacijama na letećem trapezu koji se nalazi na visini od čak sedam metara.

Iz iste zemlje dolazi i Che Cirque, akcijski klaun čiji se nastup temelji na komičnoj interakciji s publikom. Kombinirajući nespojivo – kristalnu kuglu, bicikl BMX i šešir, ovaj duhoviti klaun izmamit će osmijeh na lice i najnamrgođenijih prolaznika. Performera Brunitusa ostavljaju za kraj ovog „argentinskog niza“ i predlažu gledateljima da mu dozvole da ih začara manipulacijama diabla te da se prepuste prevrtljivoj prirodi ove „vražje“ naprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz susjedne Italije dolaze Vito Garofalo, urnebesno smješan talijanski klaun i žongler, te klaun i pantominičar Clown Barabba.

Iz mnogo udaljenije Australije dolazi Shirley Sunflower – štreberica s karizmom. U svojoj predstavi ona traži muškarca svog života. Hoće li ga naći upravo na Cest is d'Bestu ovisi o muškom dijelu gledateljstva, koji će, vjerujemo, rado sudjelovati u njenom nastupu. Sasvim obična večernja šetnja zagrebačkim ulicama za mnoge pretvorit će se u urnebesnu komediju jer će pri tom susresti neobičan španjolski par pod nazivom Los Ventosa. Njihovo raspoloženje od prvobitnog čuđenja prerast će u čudnovatu zabavu dok gledaju Los Ventose i njihove smiješne gegove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U želji da predstavimo sve izvođače, koji također dolaze na vrući zagrebački asfalt, spomenimo The Great Davea iz Engleske, koji jednostavno ne može bez čaja i toliko je o njemu ovisan da žonglira i izvodi akrobacije upravo sa šalicama za čaj. Tu je i njegov sunarodnjak Funky Love sa frizurom u afro stilu koji će sve gledatelje rasplesati do iznemoglosti na lude funky ritmove.

Posjetitelji festivala već dobro znaju da se performere nagrađuje aplauzom, osmijehom, pa i kovanicama. Pripremite kovani novčić za neobične ljudske statue koji u centar Zagreba dolaze iz Makedonije. Kao začarani oni stoje potpuno nepomično na jednom mjestu sve dok netko od prolaznika u njihov šešir ne ubaci kovani novčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neobičan nastup za „Cestoljupce“ na tragu uličnog teatra pripremila je nizozemska skupina Stratosphere, u sklopu kojeg će znanstvenik oživljavati lutku unutar gigantske sfere i pretvoriti je u plesačicu.

Za sam kraj predstavljanja performera sa Cest is d'Besta, ostavili smo jednog od najuspješnijih među njima – Space Commandera. On je u posljednjih dvadesetak godina osmislio na stotine originalnih trikova, te producirao brojne predstave. Akrobacije, magija, balansiranje, penjanje i drugi trikovi savršeno su objedinjeni u neodoljiv šarm ovog originalnog akcijskog junaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko od gledatelja moći će na ovogodišnjem festivalu Cest is d'Best pronaći nešto za sebe, jer performerski program je ove godine zaista bogat i raznolik!

Prethodni članci:

arti-201105260543006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo