Snježanino 'More i Mare' u Ateljeu Kopriva

Zagrebački Atelje Kopriva od 7. do 28. svibnja predstavlja izložbu pod nazivom More i Mare autorice Snježane Margitić sastavljenu od crteža i skulptura predanih moru i primorskom kraju.

22.4.2010.
13:57
VOYO logo

Crteži su oblikovani kosama u koje su utkane agave, smokve, lavande.... a skulpture paverpola su kompleksne, tj. ukomponirane uvijek u paru muško-ženskog odnosa. Imaju imena na čakavštini i predstavljaju, cimu, tj. Spag; sidro, skalin, gromaču...

Izložba će predstaviti sveukupno petnaestak radova. Tehnika paverpol je nova u Hrvatskoj, a koristi se uglavnom u Australiji i južnoj Americi te zemljama Beneluxa. Autorica ju je učila u Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pitanju je tekući materijal koji možemo bojati svim bojama. Specifičnost mu je - kada umočimo tkaninu u njega, sušenjem postaje potpuno krut, toliko da skulpturom možete ukrasiti i vlastiti vrt. Jednom riječju, paverpol je kaširanje tkaninom.

Izložba se otvara 7. svibnja u 18.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snježana Margitić (Vuić) rođena je 5. travnja 1970. u Rijeci. Živi i djeluje u svojoj Kraljevici gdje je završila osnovnu školu. Već u osnovnoj školi pokazuje velik interes za likovni izričaj, zato upisuje srednju građevinsku školu koju završava 1988. g. Nastavlja školovanje kao turistički vodič da bi 1995. po prvi put postala majka. Do 1998. ima već troje djece, a uz obitelj stvara i svoje prve radove. To su skulpture u tehnici paverpola koje je izučila u Nizozemskoj. U ljeto 2008./2009. pohađa radionicu u Omišlju koju vodi naša Nives Čičin-Šain. Izučava tehniku papirmashea u kojoj izrađuje maske. U proljeće 2009. sudjeluje na radionici njemačkog kipara Jurgena Zauna, gdje usvaja novu tehniku, klesanje kamena. Osim skulptura, crta u tehnici tuš i pero, ugljen i pastel. Priprema se za izložbu u Zagrebu koja će se održati početkom sviblja, a u prilogu možete vidjeti njezina dosadašnja izlaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo