Samo njegove vezice vrijede 50 tisuća eura!

Federico Uribe kolumbijski je umjetnik čije vezice vrijede pedesetak tisuća eura.

3.11.2010.
12:15
VOYO logo

Federico Uribe ima neobičnu strast- svoja umjetnička djela radi od vezica. Iako je za jednu takvu kreaciju potrebno mukotrpno raditi mjesecima te pritom dobro paziti na svaki detalj, Uribe to podnosi bez problema.

Kada pogledate samo jednu sliku, bit ćete uvjereni da se radi o oslikanom platnu, no prevarit ćete se. Njegova su djela napravljena od običnih vezica, a svojom formom i sadržajem oduševila su cijeli svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednom takvom djelu ovaj zanimljivi umjetnik radi i po nekoliko mjeseci, stoga i ne čudi se njihova cijena kreće od 23 do 50 tisuća eura.

Na ideju je došao kada je od Pume na poklon dobio hrpu vezica. Isprva nije točno znao što bi mogao učiniti s njima, no ubrzo mu je glavom prošla zanimljiva misao, od koje je stvorio fascinantan i nadasve kreativan umjetnički svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moje omiljeno djelo je Umjetnost poezije, djelo na kojem je prikazan čovjek sa suncokretom u rukama. Volim to djelo jer za mene ono predstavlja proces stvaranja umjetnosti. Želim dati najljepši dio sebe.", objasnio je 47-godišnji kolumbijski umjetnik, prenosi Daily Mail.

Prethodni članci:

arti-201010280103006 arti-201010220090006 arti-201010190659006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo