Posjetitelji MoMA-e seksualno zlostavljaju performere

19.4.2010.
12:28
VOYO logo

Izložba Marine Abramović pod nazivom The Artist Is Present u njujorškoj MoMA-i traje do kraja svibnja.

arti-201003180069006 Kada je navedena izložba pod nazivom Imponderabilia prvi put predstavljena u Bologni 1977. godine, pune ruke posla imala je čak i lokalna policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba koja koristi gola ljudska tijela kao eksponate izaziva iz dana u dan sve više incidenata.

Nakon izvođenja performansa The Artist is Present glumci koji su sudjelovali u njemu prijavili su kako su ih brojni posjetioci dodirivali, hvatali za genitalije, gurali.... Napade su prijavili i glumci i glumice, a od ''podivljalih'' hormona nisu se mogli suzdržati ni stari ni mladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zakoračio je, kliznuo rukom po mojim rebrima i uhvatio me za guzicu. Dok je prolazio, pogledao me u oči i šapnuo: Dobar si, mali'', opisao je jedan od plesača Will Rawls, prijavivši neugodnu situaciju nastalu tijekom izvođenja performansa.

Ovo je samo jedan od incidenata koji izaziva kontroverzna izložba Marine Abramović čiji je osnovni smisao poziv na kontakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Will je slučaj prijavio čuvaru, a nepristojni je ljubitelj umjetnosti nakon 30 godina izbačen iz članstva u MoMA-i. Isti se scenarij ponovio još s desetak ljudi koji nisu našli načina za kontroliranje među golim ljudskim tijelima.

Posjetitelji izložbe su otišli toliko daleko da se neki od umjetnika postale prave žrtve uhođenja, posjetitelji su ih našli putem Facebooka i sada im ne daju mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo