Počeo Špancirfest – festival dobrih emocija

24.8.2012.
14:42
VOYO logo

30 predstava najboljih uličnih umjetnika iz cijele Europe

Varaždinskim ulicama tijekom Špancirfesta, koji će trajati do 2. rujna, vladat će ulični performeri, kojih će ove godine biti najviše do sada. Najbolji ulični umjetnici iz cijele Europe za posjetitelje će izvesti čak 30 predstava.

U šarenilu uličnog programa ove će se godine po prvi put pronaći i elementi cirkusa u performansu Sconcerto d'amore, istovremeno i koncert i priča prepuna skečeva, zračnih akrobacija, glazbene igre, odvažnog zvuka te puno komedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Špancirfest donosi i koncert u zraku Floten Tecles, koji objedinjuje glazbu, kazalište i film u performansu ispunjenom poezijom i humorom. Usto, ulica će odzvanjati i glazbom oko 20 uličnih svirača.

Stižu Dubioza Kolektiv, Kultur Shock, Josipa Lisac, Rambo Amadeus i brojna druga glazbena imena

Na pet pozornica u jezgri grada tijekom 10 dana održat će se 52 koncerta, dok će još oko 40 izvođača nastupiti na party pozornici Arena uz Dravu. Također, u varaždinskom HNK održat će se dobrotvorni koncert za Udrugu Spas, na kojem će nastupiti čak 13 opernih zvijezda. Po prvi put, ove je godine ostvarena suradnja s HNK Varaždin, te će se ondje održati pet predstava komedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MTV pozornica bit će krcata jakim imenima svjetske i domaće scene, poput Flogging Molly, Leningrad Cowboys, Kultur Shock i Kiril Džajkovski. Dubioza Kolektiv će na Špancirfestu ekskluzivno predstaviti novi album, a posebno iznenađenje koje su organizatori pripremili za posjetitelje Špancirfesta je svakako hvaljeni mjuzikl Footloose.

Na pozornicu Pan tijekom 10 dana popet će se isto toliko atraktivnih imena. Josipa Lisac, Rambo Amadeus, Magnifico, kojem je ovo prvi nastup u Hrvatskoj, samo su neki od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klape i tamburice naći će svoju publiku ispred pozornice Zagorje Tehnobeton, a ondje dolazi i glasoviti Mostar Sevdah Reunion. Ljubitelji bluesa, jazza i rocka dobro će se zabaviti na pozornici na Kazališnom trgu.

Zabava do jutra zajamčena je na party pozornici Arena, a ističemo headlinere - vrsnog Gramophonedziju i legendarnog Tomcrafta. U Autozoni na Trgu bana Jelačića pjevat će Natali Dizdar, a ondje se spremaju i brojne zabavne nagradne igre, ali i ulični performansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest kreativnih radionica za djecu

Kao i prošlih godina, i ove je rezervirano posebno mjesto za male i velike kreativce. U Parku kreative u Habdelićevoj ulici pronaći ćete čak šest kreativnih radionica za djecu te jednu za odrasle. Studenti Studija dizajna će zajedno s Varaždincima raditi na kreativnim rješenjima za grad, a pozivaju varaždinske gospodarstvenike da im se pridruže.

Za bebe je i ove godine prisutan Baja – buf, događanje koje je prošle godine oduševilo sve novopečene roditelje. Poseban program uz zabavu, rekreaciju i ljetno kino mališane čeka i na Starom gradu u sklopu Vindilanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicijski obrti i delicije hrvatske kulinarske baštine

Ne smijemo zaboraviti ni ulične izlagače, njih 150, koji stižu iz cijele Hrvatske. Bit će predstavljeni tradicijski obrti i delicije hrvatske kulinarske baštine, a u Gajevoj ulici smjestit će se kreativna industrija. Vlasnici varaždinskih dvorišta otvorit će svoja mala carstva posjetiteljima.

Uza sve navedeno, tijekom Špancirfesta očekuje nas još mnoštvo sadržaja i popratnih događanja koja će staviti osmijeh na lice svim posjetiteljima te će ponovo Špancirfest potvrditi svoj slogan – festival dobrih emocija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, ulaznice za MTV pozornicu i predstave komedije mogu se kupiti na prodajnim mjestima sustava Eventim, a za party pozornicu Arena putem web stranice Entrio.hr. Sve informacije o programu i o ulaznicama nalaze se na web stranici Špancirfesta www.spancirfest.com.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo