Imate li hrabrosti testirati razminirana područja od Vukovara do Dubrovnika

23.1.2013.
13:57
VOYO logo

Najodvažnijih 7 plesača bit će izabrani tijekom edukativno-kreativne radionice nakon čega će započeti pripreme za plesnu turneju po divnim ali i potencijalno opasnim lokacijama lijepe naše. Montažstrojev dokumentarno-igrani film Protunapad u režiji Boruta Šeparovića snimat će se sljedeće dvije godine.

Protunapad je film s karakteristikama road movie žanra, a pratit će sazivanje plesne skupine Protunapad koja će kombijem putovati od Vukovara do Dubrovnika u potrazi za razminiranim lokacijama u Hrvatskoj. Ispred svakog bivšeg minskog polja, danas razminiranog, sastat će se s nizom osoba – pirotehničarima (aktivnima, umirovljenima i stradalima), vojnicima koji su u ratu pretrčali preko minskog polja, stradalnicima minskih incidenata, političkim i stručnim predstavnici državnih ureda i agencija u području razminiranja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s plesačima ove će ih osobe uvjeriti u sigurnost kretanja na odabranoj lokaciji ili će pak izraziti svoje sumnje i strah vezane uz skrivenu opasnost minskih naprava koje su možda, unatoč akcijama razminiranja, zaostale u zemlji. Tek u trenutku u kojem će sugovornik plesača uvjeren u osobnu sigurnost pristati zakoračiti polje i zaplesati, čitava će ekipa zagaziti na tlo kako bi snimila plesnu izvedbu u funkciji aktivističkog zagovora slobode.

Neotkrivena slika minskog problema u Hrvatskoj

Film Protunapad pokazat će do sada neotkrivenu sliku minskog problema u Hrvatskoj, ali će i audiovizualnu i plesnu/izvedbenu umjetnost postaviti u angažiranu poziciju u kojoj je ples više od umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti slanjem kratkog životopisa i kontaktnih podataka na protunapad@montazstroj.hr sve do 26. siječnja nakon čega će od 28. siječnja do 2. veljače sudjelovati u obaveznoj edukativno-kreativnoj radionici u kojoj će proširiti svoje znanje o minskom problemu u Hrvatskoj te testirati vlastitu hrabrost za sudjelovanje u ovom jedinstvenom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo