Kladimo se da nikada ne biste pogodili što je ovo!

Usred pitoresknog pejzaža kineske provincije Jiangsu smjestilo se jedno od najmodernijih izdanja svjetske arhitekture danas.

12.5.2011.
16:47
VOYO logo

Projekt arhitekta Stevena Holla je Nanjing Sifang Art muzej, smješten u idiličnom okruženju okolnih pejzaža u Pearl Springu, pokraj Nanjinga u Kini. Organizacijska i koncepcijske postavke muzeja propituju promjenu perspektive, slojeve prostora te prostranstva magle i vode, koji karakteriziraju skrivene i raznolike tajne ranog kineskog slikarstva.

Muzej se sastoji od baznih elementa, polja zatvorenih formi na koje se nastavljaju samostojeći zidovi, betonski elementi u snažnoj crnoj boji, nad kojima levitira lagana struktura. Pravocrtne i čvrste strukture na prizemnoj etaži postepeno se pretvaraju u vijugavu formu iznad njih. Galerija pozicionirana u spomenutoj zoni, razmotava se u sekvencama, završavajući u poziciji iz koje se pruža pogled na grad u daljini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značenje ovog ruralnog lokaliteta na taj način postaje urbano, putem važnog formiranog vizualnog kontakta s glavnim gradom velike Dinastije Ming, Nanjingom.

Više o samom muzeju pročitajte na Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201105100056006 arti-201104050573006 arti-201101270190006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo