FOTO: / 'Queer djeca' - ima li razlike?

Queer Zagreb u suradnji s norveškom umjetnicom Lill-Ann Chepstow – Lusty organizira u kinu Europi izložbu Queer djeca kojom tematizira pitanje rodnog identiteta još od djetinjstva.

15.6.2010.
14:05
VOYO logo

arti-201006120205006 Fotografska instalacija Queer djeca norveške umjetnice Lill-Ann Chepstow–Lusty, koja na jedinstven i vrlo topao način približava temu queer identiteta široj publici, nastala je uz sudjelovanje domaće queer zajednice.

cate-201006180220004 Stavljajući u prvi plan osobne fotografije iz djetinjstava gej, lezbijskih, biseksualnih i transrodnih osoba, instalacija u formi kolaža snažno progovora o kreiranju manjinskog rodnog identiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz poigravanje vječnim pitanjem da li se queer osobom rađa ili postaje, fotografije predstavljene u kolažnom albumu prvenstveno progovaraju o queer ljudima kad su bili djeca - za koju je na kraju krajeva u potpunosti irelevantno na koji način je njihov identitet stvoren.

arti-201006010515006 Bilo kakvo razlikovanje djece prema seksualnom identitetu postaje gledanjem u ove fotografije naravno suvišno, ali je svakako zanimljiv opseg razlikovanja rodnih uloga koje fotografije prikazuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo ovaj bogati spektar situacija i transformacija govori o našim djetinjstvima prvenstveno kao o prostoru igre, obitelji i slobode gdje se različitost rodnih identiteta tolerira pod maskom djetinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo