Carmen - operni biser pun seksa, krvi...

Studenti, njih čak 280 koji su šest mjeseci pripremali ovaj projekt, na scenu su postavili modernu Carmen, bez šarene suknje, toreadora i kiča.

27.11.2011.
21:31
VOYO logo

Uprizorenje opere Carmen Georgesa Bizeta 26. i 27. 11. u Lisinskom, je ovosezonski zajednički projekt Tekstilno-tehnološkog fakulteta i triju hrvatskih umjetničkih akademija: Solista, Zbora i Simfonijskog orkestar Muzičke akademije, Akademije likovnih umjetnosti te Akademije dramske umjetnosti.

Studenti, njih čak 280 koji su šest mjeseci pripremali ovaj projekt, na scenu su postavili modernu Carmen, bez šarene suknje, toreadora i kiča. Radnja se odvija na napuštenom stadionu Sevilla u predgrađu neimenovanog grada, glavnu riječ vode maloljetničke bande, a radnja obiluje scenama seksa, krvi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli je projekt odrađen pod mentorstvom Vitomire Lončar. Predstavu je režirao Krešimir Dolenčić, a dirigent je Mladen Tarbuk. Scenografiju potpisuje Slavomir Drinković, a kostime Ivana Bakal.

Inače, ovo nije prva suradnja triju akademija i TTF-a: iznimno uspješne bile su izvedbe Mozartove Čarobne frule i oratorija Ivan GrozniSergeja Prokofjeva, pa ne sumnjamo da će uloženi trud i rad svih članova ansambla i ovoga puta rezultirati kvalitetnim i uspješnim projektom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo