Utjecaj domorodaca i osvajača /

Kuhinja Južne Amerike

Image

Čari raznolike i ukusne južnoameričke kuhinje oduševit će svakoga. Nastala je na temeljima velikih indijanskih civilizacija poput Inka, Maja i Asteka te se nakon kolonizacije počela ubrzano mijenjati pod utjecajem španjolske, portugalske, talijanske i njemačke kuhinje.

16.2.2016.
16:28
VOYO logo

Dodatnim doseljavanjem stanovnika iz cijeloga svijeta ostavlja i veliki pečat afričke, japanske i kineske kuhinje. Upravo zbog iznimno jedinstvenog gastronomskog nasljeđa te autentičnih namirnica južnoamerička kuhinja jedna je od danas najutjecajnih kuhinja svijeta.

Južna Amerika u vrlo kratkom vremenskom periodu se nametnula kao novo veliko gastro odredište. Uvijek vedrim i optimističnim Južnoamerikancima gastronomija je oduvijek bila dijelom svakodnevice. Prehrana im nikada nije bila isključivo prehrambena potreba, nego i način života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južna Amerika je domovina krumpira, rajčica, graha i drugih vrijednih namirnica uveliko zastupljene u ostalim svjetskim kuhinjama. Uz obilje različitosti regionalnih kuhinja, kuhinja Južne Amerike ima i zajedničke odlike. Jela su na osnovi kukuruza i krumpira, a obilato se jedu žitarice, riža, tortilje, različite vrste graha, korjenasto povrće, orašasti plodovi i sjemenke. Uz obilje lokalnog povrća, voće i začina, obroci sadrže vatrene začine poput čilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo