nove brojke / Stižu podaci po županijama: Šest mrtvih i 142 novozaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Na području Zagrebačke županije u srijedu su zabilježena 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 146 osoba

20.1.2021.
12:00
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

U Zagrebu je u srijedu, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), 178 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Od toga broja u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" potvrđeno je 148 pozitivnih nalaza od 856 testiranih na koronavirus. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 145 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 78 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 145 obrađenih pozitivnih osoba 25 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 53 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba. 46 osoba su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 11 osoba obrada je još u tijeku. 

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, a četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine ili HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, a četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Nizozemske, Srbije i BiH. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 31 korisnika i tri djelatnika. Zbog pozitivnog nalaza kod jedne učiteljice, izrečena je mjera samoizolacije za 14 učenika osnovne škole. U gradu Zagrebu je 428 aktivnih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

142 zaražene osobe

Šest je osoba umrlo, a nove 142 su zaražene koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je u zadnja 24 obradila ukupno 777 testova, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a umrlo je pet muškaraca u dobi od 86, 89, 88, 59 i 81 godinu te jedna žena stara 85 godina. Te osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid-19 infekciju. Među novoozaraženima najviše ih je iz Splita (49), Kaštela (20), Sinja (12) i Makarske (10). Od ukupnog broja novooboljelih 93 osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno je 1770 osoba u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split su 104 covid pozitivne osobe, od kojih je deset na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam novozaraženih

Od 73 testiranih u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je kod osam osoba u Ličko-senjskoj županiji, a u gospićkoj bolnici umro je 80-godišnjak, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Od novozaraženih osoba pet ih je iz Gospića te po jedna iz Brinja, Lovinca i Perušića, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. Na COVID odjelu Opće bolnice Gospić liječi se 14 osoba. Ličko-senjska županija do sada je registrirala 2775 oboljelih, od kojih je 98 umrlo. Izliječene su 2622 osobe, a trenutno je 55 aktivnih slučajeva zaraze. U samoizolaciji su 172 osobe.

37 pozitivnih

Novih 37 osoba zaraženih covidom-19 i jednog umrlog pacijenta bilježi u zadnja 24 sata Karlovačka županija, u kojoj je od početka pandemije zaraženo 7660 osoba, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite. U bolnicama Karlovačke županije su 53 na koronavirus pozitivna pacijenta - u Karlovcu 38, Ogulinu 13 i Dugoj Resi dva. Na respiratoru su tri pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među novozaraženima 11 ih je iz Karlovca, Plaški ima sedam, Ogulin šest, Duga Resa tri, Ozalj, Barilović i Generalski Stol po dva te Slunj, Josipdol, Rakovica i Vojnić po jednog zaraženog.  U samoizolaciji je 276 osoba, a prijavljeno je jedno kršenje te mjere.

53 nova slučaja

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije u srijedu su zabilježena 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 146 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je od 53 zaražena njih 16 u Velikoj Gorici,  šest u Samoboru, po četiri u u Zaprešiću, Jastrebarskom, Vrbovcu, Ivanić-Gradu, po tri u Brdovcu i Križu, po dva u Dugom Selu i  Kloštar Ivaniću te po jedan u Bistroj, Dubravi, Rakovcu, Gradecu i Farkaševcu.

U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi „Gornja Bistra“ utvrđena je pozitivnost kod troje štićenika te kod jednog djelatnika bolnice, a epidemiološka obrada je u tijeku. Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede je evidentirano 18459 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 17775 osoba, a 62 osobe su umrle. Trenutno su aktivna 622 slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22 nova slučaja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je pet utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 29 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Zaraženo je devet osoba iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala, Metkovića, Ploča i Vele Luke te po jedna iz Dubrovačkog Primorja i Kule Norinske.

Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola, a za njih šesnaest je utvrđena epidemiološka veza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavilo se 29 osoba, od kojih 13 iz Dubrovnika, četiri iz Korčule, po tri iz Metkovića i Vele Luke, dvije iz Konavala te po jedna iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Mljeta, kao i jedna koja nema prebivalište u županiji. Od jučer su obrađena 172 uzorka, a od početka pandemije ukupno 36 700.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 23 osobe. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 600 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim na prijelazima, što je ukupno 219 od početka pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64 novooboljele osobe

U Sisačko-moslavačkoj županiji šezdeset i četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o četrdeset i tri osobe s područja grada Siska, jedanaest osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

53 novooboljelih

U Primorsko-goranskoj županiji 53 su novooboljele osobe od covida-19, a nakon četiri dana bez smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu s koronavirusom, u riječkom KBC-u umrle su dvije zaražene osobe, izvijestio je u srijedu  županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ozdravilo je 76 osoba i aktivnih slučajeva covida-19 u županiji je 653. Udjel pozitivnih nalaza među 544 testirana uzorka tijekom protekla 24 sata je 9,7 posto.  U Kliničkom bolničkom centru Rijeka je 11 pacijenata s covidom-19 manje nego dan ranije. Tako je hospitalizirana 61 osoba, a na respiratorima su četiri pacijenta.

 U Rijeci danas počinje organizirano cijepljenje građana protiv covida-19 u Primorsko-goranskoj županiji, a to je, prema dostupnim informacijama, ujedno prvo organizirano cijepljenje građana protiv te bolesti u Hrvatskoj. U makrocentru Doma zdravlja PGŽ na Vežici cijepit će se prvih 39 osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Do sad je u Primorsko-goranskoj županiji procijepljeno 4777 ljudi. Od njih je 2826 zdravstvenih djelatnika, 1434 korisnika i djelatnika socijalnih ustanova te 517 kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina. Drugom dozom je procijepljeno njih 392, i to od početka ovog tjedna, kad se po kalendaru cijepljenja počelo cijepiti drugom dozom.

10 novih slučajeva

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite. Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije s područja Daruvara, a  po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Sirač, Veliki Grđevac, Hercegovac i Dežanovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 36 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih pet na respiratoru, a osam pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji je 571 osoba.

9 novozaraženih osoba 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 330 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 9 novozaraženih osoba s područja županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 4 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 3 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Zagreb (1), Njemačka (2). U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe.

Izliječeno je 18 osoba. Trenutno je 148 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.U mjerama samoizolacije nalazi se 883 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 45 osobe, od toga je 8 osoba u respiracijskom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadarskoj županiji 32 novooboljelih

Na području Zadarske županije 32 su novozaražene osobe koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(7), Biograd(1) i Pag(1) te općina Galovac(1), Pakoštane(2), Pašman(2), Poličnik(1), Posedarje(2), Preko(4), Ražanac(1), Starigrad(1), Sukošan(3), Sv.Filip i Jakov(5) i Škabrnja(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 252 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1079 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 28 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 28 bolesnika od kojih je 4 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 7 pacijenata oboljelih od covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39 novooboljela

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 39 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 142 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 18 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 29 osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23 novozaraženih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 262 uzorka od kojih je 23 bilo pozitivno. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (8), Belog Manastira, Darde, Đakova, Podgorača i Popovca (po 2), a po jedna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Erduta i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 102 osobe oboljele od COVID-19, i to 78 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 24 pacijenta s tim oboljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe, obje u dobi od 73 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 752 osobe.

Sedam pozitivnih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 125 slučajeva zaraze koronavirusom, 91 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 34 osobe su hospitalizirane.

U samoizolaciji se nalazi 221 osoba, a ukupno su testirane 25.872 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 109 uzoraka, od kojih je 7 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo