'NISAM SE MOGLA POMAKNUTI' / Hrvatica koja je preboljela koronu: 'Brojka na aparatiću zaustavila se na 93. Strašno sam se prepala'

Image
Foto: AP Images

Počela me boljeti glava, cijelo tijelo, pluća, bubrezi, skočila mi je tjelesna temperatura na više od 39 stupnjeva, priča Splićanka.

6.4.2020.
8:43
AP Images
VOYO logo

Splićanka s milanskom adresom, Rea Karninčić, vlasnica turističke agencije "Solo Croatia", ispričala je kako se 11 dana borila sa zarazom koronavirusom. 

"Cijeli život ti stane u aparatić (pulsni oksimetar) koji kupiš u ljekarni i koji nosiš na jednom od prstiju ruku, a koji ti mjeri zasićenost krvi kisikom. Liječnica mi je rekla kako mi brojčana vrijednost ne smije pasti ispod 92, jer u protivnom ću morati hitno u bolnicu. Stoga sam stalno gledala u brojku na tom aparatiću, koji me dijelio od onih pacijenata koji su ležali na respiratoru u intenzivnim njegama", kazala je Karninčić Slobodnoj Dalmaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj ti aparatić postaje sve u životu i više ništa drugo nije bitno. Moja vrijednost zasićenosti krvi kisikom zaustavila se na 93. I nisam trebala u bolnicu, iako sam se strašno prepala", dodaje. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se mogla pomaknuti"

Prve simptome zaraze koronavirusom osjetila je 10. ožujka. "Počela me boljeti glava, cijelo tijelo, pluća, bubrezi, skočila mi je tjelesna temperatura na više od 39 stupnjeva. I takvo stanje mi je trajalo punih 11 dana, tek 12. dan sam došla malo sebi i počela se malo bolje osjećati", kazala je i dodala da joj je, zbog temperature, najgore bilo sedmi i osmi dan. 

"Ta dva dana su mi bili katastrofa. Nisam se doslovno mogla pomaknuti", kazala je. Cijelo vrijeme je ležala u krevetu, a ustajala je da bi popila čajeve i limunadu. "Uopće nisam imala apetit i ništa nisam jela", kaže i dodaje da nije mogla prestati kašljati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ipak, usprkos činjenici što sam kašljala, što sam od osmog dana pila antibiotike (liječnici joj prije nisu htjeli dati antibiotik), u bolnicu me nisu htjeli primiti, nego su mi rekli da ostanem kod kuće", kazala je. Koronavirusom je zarazila svoje dvije kćeri i supruga koji su imali puno lakši oblik bolesti, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo