Play ponuda

iPad 2 dolazi na proljeće, iPhone 5 na ljeto

shimmer fallback
17.1.2011.
15:04
Play ponuda

Također Engadget piše da se u potpunosti redizajnirani iPhone 5 očekuje u ljeto ove godine te da ga zasada testira samo ograničeni broj Appleovih rukovoditelja. Na taj se način u Appleu nadaju da im se ovaj put neće dogoditi što im se dogodilo s iPhoneom 4.

Podsjetimo, prije službene objave Appleov iPhone 4 pronađen je na podu jedne njemačke pivnice u Redwood Cityu u Kaliforniji. Izgubio ga je programer iz Applea koji je radio na njemu, a dočepao ga se popularni blog Gizmodo nakon čega su svijet preplavile vijesti i fotografije novog iPhonea 4.

Oba ova uređaja će koristiti nove čipsete iz Qualcomma koji podržavaju obje GSM mreže za prijenos podataka koje koriste američki operateri AT & T (kao i većina operatera širom svijeta) i CDMA standard koji koristi Verizon.

Ovime će Apple napraviti znatne uštede jer ne moraju proizvesti dvije različite verzije svakog uređaja, već će oni moći raditi na obje vrste mreža, a korisnicima će također ova opcija biti zanimljiva jer im omogućava da se jednostavnije prebacuju s jedne mreže na drugu.

Ovo je također veliki gubitak za Intel koji je prošle jeseni preuzeo wireless poslovanje od tvrtke Infineo. Naime, trenutačno i iPad i iPhone koriste Infineonove čipsetove.

Play ponuda
Play ponuda