Humus

Tradicionalni humus dolazi s bliskog Istoka, a radi se o umaku spremljenom od zgnječenog slanutka, češnjaka, limuna i maslinovog ili sezamovog ulja. U ovom receptu ulje je zamijenjeno jogurtom

22.11.2000.
17:54
VOYO logo


Vrijeme pripreme: 10 min

Kalorije: 81
Masnoća: 3 g
Ugljikohidrati: 11 g
Proteini: 4 g
Kolesterol: 0 mg
Natrij: 234 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

425 g slanutka (isplahnuti i obrisati)
1/4 šalice jogurta
2 žlice sezam sjemenki
2 česnja češnjaka, usitnjena
2 žlice limunova soka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. U mikser za usitnjavanje ubacite slanutak, sjeme sezama i češnjak. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Umiješajte jogurt i limunov sok.
2. Postavite u zdjelu za serviranje. Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, najbolji je ipak nakon 24 sata kada se začini sjedine i stvore posebnu aromu.
3. Namažite po sendviču ili jedite uz lepinju i povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo