ŽIVI ZID PREDSTAVIO SVOJE KANDIDATE ZA EUROPSKE IZBORE: / Nositelj liste Tihomir Lukanić, Sinčić je na posljednjem mjestu

Image
Foto: Pixsell

Kao nositelja liste Sinčić je predstavio glavnog tajnika Živog zida Tihomira Lukanića, a na listi su još Dolores Schauer, Dominik Vuletić, Goranka Dorotić, Branimir Bunjac, Nikolina Budimir,

31.3.2019.
20:01
Pixsell
Play logo

Stranka Živi zid predstavila je u nedjelju u Zagrebu listu 12 kandidata za predstojeće izbore za Europski parlament 2019., a tom prilikom predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić pozvao je sve građane da se odazovu glasovanju 26. svibnja i pridonesu borbi za budućnost hrvatskog naroda "unutar velikog europskog mehanizma centraliziranog odlučivanja".

Image
ŽIVI ZID TRAŽI ODLAZAK VLADE: /

'Sve ono iz vremena Sanadera čime se bavi DORH, kontrolira Plenkovića i govori mu što će raditi'

Image
ŽIVI ZID TRAŽI ODLAZAK VLADE: /

'Sve ono iz vremena Sanadera čime se bavi DORH, kontrolira Plenkovića i govori mu što će raditi'

Sinčić: Hrvatska će izabrati budućnost između sluganstva i slobode

"Ovdje smo svi danas kako bismo odlučili što će biti budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda, hoće li to biti sluganstvo ili će to biti sloboda", rekao je Sinčić predstavljajući listu na terasi restorana LaGrma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste ovdje danas sa mnom kako bismo se izborili da to bude sloboda, da hrvatski narod preko Hrvatskog sabora, a pogotovo preko direktne demokracije koju ćemo jačati, sam kroji ekonomsku, monetarnu i fiskalnu politiku, vanjsku i poljoprivrednu politiku, a ne da nam se nameće ono što nama ne odgovara, ono što odgovara velikima", napomenuo je Sinčić, koji je na samome dnu liste Živog zida, na 12. mjestu.

Centralizirani birokratizirani mehanizam napravljen je za velike, za korporacije i banke, a malima se nameće da se uklope u taj okvir, rekao je Sinčić, te pozvao sve građane da glasaju za ljude s liste Živog zida. Kao nositelja liste predstavio je glavnog tajnika Živog zida Tihomira Lukanića, a na listi su još Dolores Schauer, Dominik Vuletić, Goranka Dorotić, Branimir Bunjac, Nikolina Budimir, Ivana Delaš, Dinko Štimac, Igor Markešić, Maja Očko Šunjić i Zvonko Šegvić.

"To su pravi ljudi, ljudi koje sam prepoznao da im je na srcu promjena, da im je na srcu javno dobro", rekao je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Danas smo u bitci za najveću europsku pozornicu'

Nositelj liste Tihomir Lukanić istaknuo je kako je riječ o "najširoj mogućoj listi koju hrvatska politika danas ima". "Mi smo danas ovdje predstavili zaista najširu moguću listu, predstavnike hrvatskog sela, predstavnike zviždača, sindikata, radnika, školovanih, visokoobrazovanih ljudi, izuzetno cijenjene u Europi i svijetu, doktore, pravnike i slično", rekao je.

"Iako smo malobrojan narod u jednoj maloj državi, iako smo mi jedna u ovom trenutku nevelika stranka, ali s velikim srcima, budućnost je izvjesna - pobjeda je naša i nije pitanje da li će se dogoditi, samo je pitanje - kada. Danas smo u bitci za najveću europsku pozornicu i uvjeren sam da ćemo tamo Hrvatsku predstavljati ponosno i dostojanstveno kao nitko do sada, i da su najljepše priče za Živi zid ispred nas", poručio je Lukanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se danas nalazi na raskrižju puteva, dodao je, te pozvao javnost na zajedništvo i jedinstvo te izlazak na izbore "koji mogu definirati smjer u kojem će Hrvatska ići, u kojem Hrvatska može, treba i mora krenuti prema gospodarskom razvitku".

Nositelj liste Živog zida Tihomir Lukanić: Dio zastupničkih primanja podijelili bi potrebitima

Prema projekcijama Živi zid ima jedan mandat u europarlamentu, a Lukanić je istaknuo kako je ideja stranke rotirati više predstavnika, odnosno, "ako prođe dvoje ljudi, da ih tamo bude minimalno četvero, u idealnom slučaju osmero".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Vremenski rok izmjene nije definiran, a ideja je stranke u središte Europske unije poslati konkretne ambasadore, pojasnio je, napomenuvši kako "svoju altruističnost" stranka planira pokazati i time što će dio zastupničkih primanja, koja smatra basnoslovnima i prevelikima, dijeliti u humanitarne svrhe potrebitima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinačno se predstavljajući, svi su kandidati zahvalili vodstvu stranke što ih je izabralo kao svoje predstavnike u Europskoj uniji, te su izrazili svoju podršku središnjoj liniji predizborne platforme Živog zida za euroizbore, koja se temelji na, kako je istaknuo nositelj liste Lukanić, promidžbi "hrvatske izvrsnosti, zaštiti hrvatskog sela, hrvatske zemlje od genetski modificiranih organizama, borbi za suzbijanje korupcije, izgradnji programa za zapošljavanje mladih" i slično.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo