ZDRAVKO MARIĆ GOVORIO O NOVIM MJERAMA POMOĆI GOSPODARSTVU: / 'Fokus je na onom što je nužno''

Ministar financija Zdravko Marić nije govorio o tome koje su nove mjere za spas domaćeg gosodarstva,

30.3.2020.
18:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar financija Zdravko Marić dao je RTL-u izjavu o novim mjerama pomoći domaćem gospodarstvu za vrijeme pandemije koronavirusa.

"Pokušavamo uzeti u obzir sve komentare. Imam na stolu 50, 60 primjedbi. Moramo uzeti u obzir cjelokupno stanje. Ali, u ovim okolnostima je važno i funkconiranje države za gospodarstvo. To sada pokazuje slučaj zdravstva", poručio je Marić.

Nije spomenuo konkretne mjere

No, nije htio puno govoriti o konkretnim mjerama, već je poručio kako će javnost sve čuti i kako bi bilo neodgovorno bilo što govoriti dok sve nije gotovo.

"Tijekom ovog tjedna ćemo izaći s novim prijedlogom mjera. Država nije ni gluha, ni nijema, ni slijepa. Fokus je na onom što je nužno", otkrio je ministar te progovorio o jamstvima bankama: "Ideja novih kredita je da idu po principu jedna kreditna partija - komercijalne banke, ali tu će biti i HAMAG i HBOR".

Sluša komentare i sugestije

Dodao je i kako će država dati svoj doprinos u kreditiranju, a da je pitanje moratorija građanima i dalje u skladu s razgovorima u Vladi. Za kraj je poručio:

"Ja sam siguran da slušamo i komentare i sugestije. Puno je lakše napisati neke komentare... U datim okolnostima, osnovni cilj je osigurati funkcioniranje države i institucija, a s druge strane dati što više gospodarstvu. Ali, ja sam siguran da će pravi poduzetnici shvatiti koja je naša namjera", zaključio je Marić.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali