NAKON 22 GODINE

ZAVRŠENI RADOVI U SREDIŠTU ZAGREBA: Bandić otvorio obnovljeno raskrižje Savske i Vodnikove

Nakon skoro dva mjeseca radova, završena je rekonstrukcija tramvajske pruge na križanju Savske ceste te Vodnikove i Jukićeve ulice u središtu Zagreba.

Obnovljeno raskrižje danas je otvoreno za promet, a na otvorenju je bio i neizostavni gradonačelnik Milan Bandić.

Budući da je spomenuto raskrižje posljednji puta obnovljeno prije 22 godine, Bandić nije propustio spomenuti da on tada još nije bio na čelu Zagreba.

“Ovo je rađeno prije 22 godine i bilo je zrelo za renoviranje i za rekonstrukciju i građani će voziti punim kapacitetom”, kazao je Bandić.

Radovi su započeli 3. srpnja, a ukupno je obnovljeno 597 metara pruge. Vrijednost radova bila je 10 milijuna kuna što su zajednički financirali Grad Zagreb, Zagrebački holding i ZET.

Tim povodom na službenoj Facebook stranici “Milan Bandić gradonačelnik Zagreba” objavljeno je: “Završetak radova na rekonstrukciji tramvajske pruge na raskrižju Savska – Vodnikova – Jukićeva. Radovi su započeli 3. srpnja, obnovljeno je 597 metara pruge, a križanja je otvoreno za promet jutros, s prvim izlascima tramvaja. Radovi na križanju, koje je zadnji put rekonstruirano prije 20 godina, trajali su dva mjeseca i jedno vrijeme smo morali zatvoriti kompletan promet kako bi skratili vrijeme radova za 20 dana – naglasio je gradonačelnik istaknuvši kako se ovo ljeto rekonstruiralo oko 8 kilometara pruge, odnosno s Maksimirskom, koja bi trebala biti završena sredinom rujna, gotovo 10 kilometara.”

 

 

Povratak na Net.hr