OŠTRA KRITIKA KOLEGAMA

ZASTUPNICA MOSTA: “Ne znam potpiruje li više Milanović ili Karamarko, al’ trebali bi stati na loptu”

Zoran Milanović i Tomislav Karamarko su u predizbornoj kampanji i trebali bi možda ponekad stati na loptu. Kazala je to zastupnica Mosta Ines Strenja Linić kritizirajući ponašanje vođa HDZ-a i SDP-a koji se učestalo optužuju za različite političke poteze i izjave ne stišavajući tako uzavrelu političku atmosferu.

“Ne bih rekla koji od njih više potpiruje, ponekad bi obojica možda trebali stati na loptu. Ali, očito da je to dio njihove predizborne kampanje”, riječi su kojima je saborska zastupnica Ines Strenja Linić za RTL prokomentirala u posljednje vrijeme krajnje ratobornu političku atmosferu koja se odvija na relaciji Milanović – Karamarko, odnosno njihovih stranaka, a zbog koje je na primirje pozvao i sam premijer. Strenja Linić ističe kako je riječ o promjeni mjesta dviju velikih političkih opcija koje se sada trude “reći tko je veći Hrvat ili ljevičar”.

Pitanje odgovornosti, a ne otezanja

Na optužbe koje stižu iz Domoljubne koalicije da Most otežava donošenje odluka pri sastavljanju Vlade, Strenja Linić ističe da oni žele dobro promisliti o zamjenicima i pomoćnicima ministara jer iako nisu odgovorni za sva ministarstva, odgovorni su za rad Vlade.

Kad je riječ o Ministarstvu branitelja, saborska zastupnica Mosta je istaknula kako je ukidanje prijedlog HSP AS-a, te da oni o tome neće odlučivati već je odluka na udrugama i onima na koje se to ministarstvo odnosi.

“Žao mi je što je Frljić sve shvatio na osobnoj razini, ali mene zanima samo trošnje 50 mil. kuna”

Osvrnula se i na prozivke intendanta riječkog HNK Olivera Frljića. Podsjetila je kako je ona u Saboru kazala da nepravilnosti koje je uočila revizija nisu učinjene za njegovog mandata, ali da ih je on obećao riješiti te da ga je zbog toga pozvala da se nakon više od dvije godine očituje o obećanim pomacima.

“Morate znati da se radi o 50 milijuna kuna koje se očito nisu trošile transparentno jer je bilo i računovodstvenih i autorskih honorara od par stotina tisuća kuna. Trebate znati da 65 posto kazališta u Hrvatskoj nema pozitivno mišljenje, svugdje je problem. Ja sam predložila da Frljić objasni je li postupio po napucima i jesu li trendovi negativni ili ne”, pojasnila je za RTL Direkt mostovka dodajući kako joj je žao što je Frljić sve shvatio na osobnoj razini.

PALJBA IZ SVIH ORUŽJA: HDZ i Most u Saboru napali Frljića, on im žestoko odgovorio

OŠTRI ŠEF HSP-a: Srb tužio SNV, zatražio smjenu Frljića i prozvao ministra kulture

Povratak na Net.hr