Adris od države kupuje 39 posto udjela u Croatia osiguranju, za što je ponudio 905 milijuna kuna, a obvezao se i na dokapitalizaciju od oko 840 milijuna kuna, nakon čega bi u Croatia osiguranju imao 60 posto vlasništva, dok bi državi ostao udio od 28 posto.

Direktor korporativnih komunikacija Adris grupe, Predrag Grubić gostujući u Intervju tjedna Gradskog radija, osvrnuo se na važnost sklopnjenog posla.

"Imamo normalan poslovni plan, odnosno, nešto što smo sigurni da će donijeti dobrobit ne samo našim zaposlenicima, dioničarima u konačnici Adris grupe, nego smo posve sigurni i da će biti nacionalno koristan posao, da će donijeti korist i hrvatskom gospodarstvu pa i zajednici u cjelini. Pa, zar moramo baš sve prodati strancima".

Grubić je podsjetio da Adris zajedno s Croatia osiguranjem ima više od 8000 zaposlenika i da će biti potrebna racionalizacija u smislu daljnjeg regionalnog širenja kazavši kako imaju za cilj postati regionalni lider u osiguravajućoj industriji i da sve druge ne bi imalo smisla i ne bi bilo održivo.